Annonce
Debat

Læserbrev: Kommunen overvejer at udskifte hele personalet

Annonce

Kommunen overvejer at udskifte hele personalet på en uddannelsesinstitution i Aarhus.

I forbindelse med udlicitering af sprogundervisning i Aarhus Kommune mener dele af Aarhus byråd, at der ikke skal ske virksomhedsoverdragelse. At over 100 medarbejdere ikke skal fortsætte deres virke, og at de derfor vil modtage en opsigelse.

Hvert fjerde år er der kommunalvalg. Kunne man forestille sig, ved samme lejlighed, at udskifte hele embedsværket samt kommunens øvrige personale? Kunne man forestille sig at udskifte alle folkeskolelærere - eller for den sags skyld medarbejdere på VUC, Teknisk Skole, gymnasier osv.?

Sandsynligvis ikke. Blandt andet fordi man skønner på medarbejderne og ved, de besidder faglig viden, ekspertise og værdifuld erfaring, der er opbygget over lang tid. Og fordi kommunen har en personalepolitik, hvor man vægter tryghed og ordentlighed i ansættelsen.

Magistraten i Aarhus Kommune har netop på sit møde den 18. juni 2018 besluttet at anbefale, at byrådet tiltræder indstillingen fra Borgmesterens afdeling, hvori der står: "Vi vil have en god arbejdsplads, hvor vi i fællesskab skaber det gode arbejdsliv, og hvor vi kan rekruttere og fastholde dygtige og engagerede medarbejdere og ledere." (Personaleredegørelse 2017). Og dette, fordi: "Velfungerende arbejdspladser med tillid, respekt, engagement, godt samarbejde og motivation er vigtige forudsætninger for en god offentlig forvaltning overfor borgerne." Dette gælder, hvis du er ansat i Aarhus Kommune.

Men pas på derude: Hvis din kommunale arbejdsplads bliver udliciteret (som det er tilfældet med min), så er du på herrens mark og kan kigge langt efter det gode arbejdsliv og din gode arbejdsplads. Så er du nemlig ikke længere kommunal - men privat. Men kommunen bestemmer stadig over dit arbejdsliv - bare uden personalepolitikken med intentioner om at "fastholde dygtige og engagerede medarbejdere". De fine og velmente intentioner kan du i stedet veksle til en fyreseddel!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Tyve stjal pengeskab fra skole

AGF

AGF-medaljer solgt for formue - og så smed sælger lige en spillertrøje oven i handlen

AGF

Ingen Benjamin længere: Hvidt har taget store skridt i AGF

Aarhus For abonnenter

Forråelse i ældreplejen: - Det er aldrig et spørgsmål om, at nogen er onde

Annonce