Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Kun et lille ryk fremad for vores svageste med den ny regering

Annonce

Stort tillykke med den rene socialdemokratiske regering og deriblandt til Astrid Kragh som socialminister, Magnus Heunicke som sundheds- og ældreminister, Peter Hummelgaard som beskæftigelsesminister, Pernille Rosenkrantz-Theil som børne- og undervisningsminister.

Jeg håber virkelig, at de nye ministre får lavet en del om, således at ældre, som har brug hjælp, støtte og pleje ikke mere skal lide under for få varme hænder. Ligeledes at børn med særlige behov ikke skal inkluderes i almindelige skoleklasser, men kan få ro og fred i specialklasser eller i specialskoler. At hjemløse kan blive fri for bøde og zoneforbud, fordi de sover på gaden og ikke kan være andre steder, da der er overfyldt på herberger og varmestuer.

Desværre kan jeg kun se små forbedringer, såsom at der er lavet flertalsaftale mellem S, SF, Enhedslisten og De Radikale om at fjerne zoneforbud for hjemløse og kun jagte folk, som decideret laver teltlejre. Dog kan jeg ikke se noget med, om der er flertal for at fjerne bøder til hjemløse!

Det er også dejligt, at unge mennesker med handicap skal have bedre muligheder for at tage en uddannelse. Men er det ensbetydende med, at regeringen sammen med SF, Enhedslisten og De Radikale vil slippe af med inklusion for børn med særlige behov? For ellers synes jeg, at det næsten er lige vidt!

Vi kan læse på de forskellige netaviser, at folk, som rammes af kontanthjælpsloftet, ikke bliver fri af loftet. Dog skal en ydelseskommission i et år se på kontanthjælpsloftet. Under ydelseskommissionens arbejde får den enlige mor med to børn dog (trods alt) 1.700 kroner ekstra om måneden – skattefrit. Jeg spørger: Hvorfor skal der en ydelseskommission til at se på den? Vi kan se i statistikken, at der er kommet 12.000 flere fattige børn til. Der er nu cirka 64.500 fattige børn i Danmark, mens der kun er kommet cirka 200 voksne ekstra på arbejdsmarkedet, efter at kontanthjælpsloftet blev indført.

Psykiatrien får en lille hånd med, men jeg forstår ikke, hvorfor psykiatrien stadig skal underprioriteres i forhold til det somatiske område. Jeg kan ikke læse noget som helst om, at psykiatrien kommer på finansloven. På den måde ved de ansatte, de psykisk syge og de pårørende ikke, hvor der gives til psykiatrien. Vi må huske på, at satspuljen er en varierende størrelse.

Og hvornår laves førtidspensions- og fleksjobreformen (fra 2013) om? For den har overhovedet ikke virket. Flere er døde, enten før de skulle i ressourceforløb eller under forløbet. Og vi har desværre læst mange historier om, at mennesker med (psykisk) sygdom og/eller fysisk handicap har fået forværret deres lidelser, fordi de skulle presses i ressourceforløb eller arbejdsprøvning, selvom den (psykisk) syges/handicappedes læge havde sagt, at det var bedst med førtidspension.

Så ja, vi har fået en ny regering, men desværre ser det ud til kun at være et lille ryk fremad for vores svageste. Det er også derfor, jeg appellerer til de nye ministre som Astrid Kragh, Peter Hummelgaard og Magnus Heunicke, Pernille Rosenkrantz-Theil.

svagesvagesteudsatteældrebørnhandicappede nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Hvornår bliver det minkenes tur?

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce