Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Kun et lille ryk fremad for vores svageste med den ny regering

Stort tillykke med den rene socialdemokratiske regering og deriblandt til Astrid Kragh som socialminister, Magnus Heunicke som sundheds- og ældreminister, Peter Hummelgaard som beskæftigelsesminister, Pernille Rosenkrantz-Theil som børne- og undervisningsminister.

Jeg håber virkelig, at de nye ministre får lavet en del om, således at ældre, som har brug hjælp, støtte og pleje ikke mere skal lide under for få varme hænder. Ligeledes at børn med særlige behov ikke skal inkluderes i almindelige skoleklasser, men kan få ro og fred i specialklasser eller i specialskoler. At hjemløse kan blive fri for bøde og zoneforbud, fordi de sover på gaden og ikke kan være andre steder, da der er overfyldt på herberger og varmestuer.

Desværre kan jeg kun se små forbedringer, såsom at der er lavet flertalsaftale mellem S, SF, Enhedslisten og De Radikale om at fjerne zoneforbud for hjemløse og kun jagte folk, som decideret laver teltlejre. Dog kan jeg ikke se noget med, om der er flertal for at fjerne bøder til hjemløse!

Det er også dejligt, at unge mennesker med handicap skal have bedre muligheder for at tage en uddannelse. Men er det ensbetydende med, at regeringen sammen med SF, Enhedslisten og De Radikale vil slippe af med inklusion for børn med særlige behov? For ellers synes jeg, at det næsten er lige vidt!

Vi kan læse på de forskellige netaviser, at folk, som rammes af kontanthjælpsloftet, ikke bliver fri af loftet. Dog skal en ydelseskommission i et år se på kontanthjælpsloftet. Under ydelseskommissionens arbejde får den enlige mor med to børn dog (trods alt) 1.700 kroner ekstra om måneden – skattefrit. Jeg spørger: Hvorfor skal der en ydelseskommission til at se på den? Vi kan se i statistikken, at der er kommet 12.000 flere fattige børn til. Der er nu cirka 64.500 fattige børn i Danmark, mens der kun er kommet cirka 200 voksne ekstra på arbejdsmarkedet, efter at kontanthjælpsloftet blev indført.

Psykiatrien får en lille hånd med, men jeg forstår ikke, hvorfor psykiatrien stadig skal underprioriteres i forhold til det somatiske område. Jeg kan ikke læse noget som helst om, at psykiatrien kommer på finansloven. På den måde ved de ansatte, de psykisk syge og de pårørende ikke, hvor der gives til psykiatrien. Vi må huske på, at satspuljen er en varierende størrelse.

Og hvornår laves førtidspensions- og fleksjobreformen (fra 2013) om? For den har overhovedet ikke virket. Flere er døde, enten før de skulle i ressourceforløb eller under forløbet. Og vi har desværre læst mange historier om, at mennesker med (psykisk) sygdom og/eller fysisk handicap har fået forværret deres lidelser, fordi de skulle presses i ressourceforløb eller arbejdsprøvning, selvom den (psykisk) syges/handicappedes læge havde sagt, at det var bedst med førtidspension.

Så ja, vi har fået en ny regering, men desværre ser det ud til kun at være et lille ryk fremad for vores svageste. Det er også derfor, jeg appellerer til de nye ministre som Astrid Kragh, Peter Hummelgaard og Magnus Heunicke, Pernille Rosenkrantz-Theil.

Annonce
svagesvagesteudsatteældrebørnhandicappede nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce