Annonce
Debat

Læserbrev: Kunne du tænke dig at stemme på en kvinde ved folketingsvalget 2019?

Helle Wium, Harlev, folketingskandidat for Alternativet. Privatfoto

Jeg har en drøm: Jeg drømmer om, at Danmarks lovgivende forsamling, Folketinget, består af lige dele mænd og kvinder. At landets love skrives af både mænd OG kvinder.

I Danmark er vi 101 kvinder for hver 100 mænd. I Folketinget er der blot 37 kvinder for hver 100 mænd. Det er en klar ubalance. Det må vi have lavet om. FN's bæredygtighedsmål ønsker, der er 100 procent ligestilling i lovgivende forsamlinger allerede i 2030!

Jeg har stillet et borgerforslag, hvor jeg har foreslået, at det skal være bestemt ved lov, at der er lige mange mænd og kvinder i Folketinget. Mit borgerforslag blev afvist som ugyldigt, da det skulle stride imod Grundloven. Selv om det klart må være indeholdt i Ligestillingsloven.

Der er dog en helt klar vej frem:

Hvis samtlige kvinder, stemmer på en kvinde, eller, hvis enhver dansker, uanset køn, ved kommende folketingsvalg simpelthen vælger at sætte personligt kryds ved den kvinde, som de mener, bedst vil være i stand til at bestride hvervet som folketingsmedlem, så vil det være fuldt lovligt, det vil være vejen frem til at få flere kvinder i Folketinget - og dette indenfor Grundloven.

Jeg stiller mit spørgsmål igen: Kunne du også tænke dig at stemme på en kvinde ved folketingsvalget 2019?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

112

Påkørte lysregulering og stak af: Kom forbi i anden bil mens politiet var på stedet

Annonce