Annonce
Debat

Læserbrev: Kunne du tænke dig at stemme på en kvinde ved folketingsvalget 2019?

Helle Wium, Harlev, folketingskandidat for Alternativet. Privatfoto

Jeg har en drøm: Jeg drømmer om, at Danmarks lovgivende forsamling, Folketinget, består af lige dele mænd og kvinder. At landets love skrives af både mænd OG kvinder.

I Danmark er vi 101 kvinder for hver 100 mænd. I Folketinget er der blot 37 kvinder for hver 100 mænd. Det er en klar ubalance. Det må vi have lavet om. FN's bæredygtighedsmål ønsker, der er 100 procent ligestilling i lovgivende forsamlinger allerede i 2030!

Jeg har stillet et borgerforslag, hvor jeg har foreslået, at det skal være bestemt ved lov, at der er lige mange mænd og kvinder i Folketinget. Mit borgerforslag blev afvist som ugyldigt, da det skulle stride imod Grundloven. Selv om det klart må være indeholdt i Ligestillingsloven.

Der er dog en helt klar vej frem:

Hvis samtlige kvinder, stemmer på en kvinde, eller, hvis enhver dansker, uanset køn, ved kommende folketingsvalg simpelthen vælger at sætte personligt kryds ved den kvinde, som de mener, bedst vil være i stand til at bestride hvervet som folketingsmedlem, så vil det være fuldt lovligt, det vil være vejen frem til at få flere kvinder i Folketinget - og dette indenfor Grundloven.

Jeg stiller mit spørgsmål igen: Kunne du også tænke dig at stemme på en kvinde ved folketingsvalget 2019?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce