Annonce
Debat

Læserbrev: Kunstgræs i meget lange baner

Cecilie Hansen, formand for Århus Ungdommens Fællesråd. Foto: ÅUF
Annonce

Lad mig hellere slå fast med det samme: Vi har intet imod kunstgræsbaner i Århus Ungdommens Fællesråd. Ej heller imod idrætsforeninger, som ønsker sig kunstgræsbaner.

I Århus Ungdommens Fællesråd har vi alligevel fulgt debatten om de 8,9 millioner kroner til sport- og fritidsfaciliteter i budgetforliget 2019 med en vis skepsis. Det skyldes, at ingen politikere har nævnt Anlægspuljen til forenings- og fritidsfaciliteter som en måde at fordele de 8,9 millioner kroner på, hvor de giver størst mulig gavn.

Århus Ungdommens Fællesråd rådgiver sammen med Idrætssamvirket og Sports- og Fritidsforvaltningen om, hvordan midlerne i Anlægspuljen fordeles på bedste og mest retfærdige vis, så de fremmer aktiviteter i foreningerne. Vi ved derfor, at der hvert år søges om midler til mange forskellige foreningsfaciliteter - bestemt ikke udelukkende kunstgræsbaner. Sidste år blev der uddelt tilskud til så forskellige ting som skydebane, bålhytte, tennisbane, cricketbane, redskabsskur og udendørs fitness-redskaber. Til Anlægspuljen kommer også ansøgninger om multihaller, svømmehaller, spejderhytter og andre store anlægsprojekter, som gør, at puljen på cirka fire millioner kroner om året hurtigt er tømt.

Århus Ungdommens Fællesråd opfordrer hermed til, at byrådet lægger de 8,9 millioner kroner i Anlægspuljen, hvor pengene vil kunne gøre gavn for et bredt udsnit af foreningsaktiviteter - både indenfor idrætten, men også børn og unges foreninger og mange andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Østergaards farvel til politik overrasker ikke bagland: - Men en bevægende dag

Annonce