Annonce
Debat

Læserbrev: Kunstner-værkstederne på landkortet

"Nu frygter vi, at dette fantastiske værksted bogstavelig talt skal forsvinde fra jordens overflade."

14. februar bragte Stiften en artikel om de nedrivningstruede kunstnerværksteder i Højbjerg.

Jeg vil gerne her understrege den betydning, Højbjerg FotoGrafiske Værksted har for kunstnerne/brugerne i kraft af den professionelle drift, indretning og de mange faciliteter med mulighed for arbejde med såvel traditionel som eksperimenterende grafik, analog og digital fotografi.

Her kan kunstnere/brugere af værkstedet arbejde med, udvikle og realisere individuelle udstillingsprojekter i et professionelt miljø - med bl.a. et stort mørkekammer, en dybtrykspresse og udstyr til arbejde med fotogravure.

Annonce

Værkstedet har især gjort sig bemærket med udvikling af fotogravureteknikken og opsøges bl.a. derfor af kunstnere fra hele landet, som vil dygtiggøre sig i denne fotografiske ædeltryksteknik. Der afholdes løbende kurser, og i samarbejde med BKF Region Midt udbydes en lang række workshops med højt profilerede kunstnere og fagfolk. Hertil kommer foredrag, hvor kunstnerne selv kan præsentere deres projekter, udstillinger, udsmykninger eller andre faglige engagementer.

Ophavsretsfonden i Billedkunstnernes Forbund (BKFO-Fonden) har i årevis støttet disse faglige arrangementer med betydelige beløb. Muligheden for dette input, efteruddannelse og udveksling er af uvurderlig betydning for hele kunstmiljøet.

Højbjerg FotoGrafiske Værksted er ikke blot kendt og respekteret i hele landet, det har også over årene opbygget et internationalt netværk, som bl.a. lokale kunstnere har nydt godt af i form af deltagelse i internationale biennaler og kunstnerkolonier. Her skal især fremhæves en årelang kontakt med Serbien og kunstakademiet i Beograd.

Højbjerg FotoGrafiske Værksted hører under Kulturforvaltningen. Kunstfaglig og daglig leder er grafikeren Inger Lise Rasmussen. Nu frygter vi, at dette fantastiske værksted sammen med de øvrige værksteder og teatersalen bogstavelig talt skal forsvinde fra jordens overflade.

Derfor opfordrer vi kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad til snarest ved selvsyn at se Blå Hest-værkstederne og forhåbentlig erkende, hvilket potentiale de udgør for Aarhus, både nu, op til og efter 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce