Annonce
112

Læserbrev: Kursen lægges om i boligpolitikken

Anders Rosenstand Laugesen (V), medlem af Skanderborg Byråd. Pressefoto

Et enigt Skanderborg Byråd har netop lanceret et bud på en ny boligpolitik. Denne politik og vision for fremtiden er værd at notere sig, for politikken er udtryk for et ganske markant boligpolitisk retningsskifte.

Over de sidste år har kommunen oplevet det, man kan kalde vild og nærmest utæmmet vækst på byggefronten, hvor bygherrer flere steder har haft tæmmelig frie rammer for at opføre boliger, også i højden. Resultatet heraf har bl.a. været en stribe kontroversielle byggeprojekter, hvor både naboer til projekterne, og mange andre borgere, har været stærkt utilfredse med de politisk tilladte byggeprojekter og fejl i sagsbehandlingen. Vi politikere har af forståelige årsager mødt talrige klager vedrørende bl.a. manglende indpasning i bymiljøet, grim arkitektur, indkigsgener, skyggevirkninger, parkeringsproblemer etc.

Her kommer den gode nyhed for borgerne: Byrådet er nu enige om at gå i en ny retning, når det kommer til opførelsen af nye boliger.

Fremover vil der blive langt større fokus på vigtige forhold såsom bl.a.: æstetik, arkitektur, boligmæssig kvalitet, bæredygtighed (herunder også udslip af drivhusgasser), sammenhængen mellem nye og eksisterende byggerier foruden respekt for den enkelte bys historie og DNA.

Byrådet vil fremover yde en større indsats for at sikre, at eksisterende boliger ikke generes af nye boliger. Vi vil også i højere grad end tidligere arbejde for grønne og attraktive rammer med gode samlingssteder, hvor fælleskabet kan blomstre.

Det hele er bestemt ikke gjort med den nye boligpolitik, men vi er i byrådet enige om at følge op med andre politikker og andre ændringer, så vi når vores mål.

Byfortætningen vil fortsætte i de større byer, så vi sikrer attraktive bymiljøer, stærke butiksliv og et udbud af lejligheder. Imidlertid vil fremtiden sandsynligvis byde på større respekt for de eksisterende bygninger og forhåbentlig færre naboklager.

Byrådet vil også fortsat bakke op omkring boligudvikling på landet og i de mindre byer. Det er formentlig nødvendigt med en mere løs styring af boligudviklingen på disse kanter, så udviklingen ikke hæmmes. Vores fine landsbyer og lokalcenterbyer skal også sikres plads til at udvikle sig. Den sunde fornuft bør råde. Det er i øvrigt alfa og omega, at byer som eksempelvis Tebstrup og Gl. Rye får tildelt nye udviklingsmuligheder, som borgerne på de kanter ønsker det.

Her kommer den gode nyhed for borgerne: Skanderborg Byråd er nu enige om at gå i en ny retning, når det kommer til opførelsen af nye boliger.
Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Østjylland For abonnenter

Forældre nægtede at sende deres børn på kæmpeskole 15 kilometer væk: Nu har de skabt deres egen friskole

Aarhus

Afstemning - du bestemmer: Skal vi tjekke op på de hylende tog eller rådden cykelkultur?

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Østjylland

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Debat For abonnenter

Rådmand og politi må finde en løsning på balladen på Aarhus Ø

Erhverv

Var på fallittens rand: Århusiansk spilfirma sælger for halv milliard kroner

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Aarhus

Kedelig førsteplads: Aarhus topper corona-barometer

Annonce