Annonce
112

Læserbrev: Kursen lægges om i boligpolitikken

Anders Rosenstand Laugesen (V), medlem af Skanderborg Byråd. Pressefoto
Annonce

Et enigt Skanderborg Byråd har netop lanceret et bud på en ny boligpolitik. Denne politik og vision for fremtiden er værd at notere sig, for politikken er udtryk for et ganske markant boligpolitisk retningsskifte.

Over de sidste år har kommunen oplevet det, man kan kalde vild og nærmest utæmmet vækst på byggefronten, hvor bygherrer flere steder har haft tæmmelig frie rammer for at opføre boliger, også i højden. Resultatet heraf har bl.a. været en stribe kontroversielle byggeprojekter, hvor både naboer til projekterne, og mange andre borgere, har været stærkt utilfredse med de politisk tilladte byggeprojekter og fejl i sagsbehandlingen. Vi politikere har af forståelige årsager mødt talrige klager vedrørende bl.a. manglende indpasning i bymiljøet, grim arkitektur, indkigsgener, skyggevirkninger, parkeringsproblemer etc.

Her kommer den gode nyhed for borgerne: Byrådet er nu enige om at gå i en ny retning, når det kommer til opførelsen af nye boliger.

Fremover vil der blive langt større fokus på vigtige forhold såsom bl.a.: æstetik, arkitektur, boligmæssig kvalitet, bæredygtighed (herunder også udslip af drivhusgasser), sammenhængen mellem nye og eksisterende byggerier foruden respekt for den enkelte bys historie og DNA.

Byrådet vil fremover yde en større indsats for at sikre, at eksisterende boliger ikke generes af nye boliger. Vi vil også i højere grad end tidligere arbejde for grønne og attraktive rammer med gode samlingssteder, hvor fælleskabet kan blomstre.

Det hele er bestemt ikke gjort med den nye boligpolitik, men vi er i byrådet enige om at følge op med andre politikker og andre ændringer, så vi når vores mål.

Byfortætningen vil fortsætte i de større byer, så vi sikrer attraktive bymiljøer, stærke butiksliv og et udbud af lejligheder. Imidlertid vil fremtiden sandsynligvis byde på større respekt for de eksisterende bygninger og forhåbentlig færre naboklager.

Byrådet vil også fortsat bakke op omkring boligudvikling på landet og i de mindre byer. Det er formentlig nødvendigt med en mere løs styring af boligudviklingen på disse kanter, så udviklingen ikke hæmmes. Vores fine landsbyer og lokalcenterbyer skal også sikres plads til at udvikle sig. Den sunde fornuft bør råde. Det er i øvrigt alfa og omega, at byer som eksempelvis Tebstrup og Gl. Rye får tildelt nye udviklingsmuligheder, som borgerne på de kanter ønsker det.

Her kommer den gode nyhed for borgerne: Skanderborg Byråd er nu enige om at gå i en ny retning, når det kommer til opførelsen af nye boliger.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Aarhus

Liveblog: Sådan fordeler smittetilfældene sig i Aarhus 

Aarhus

Efter coronaudbrud: Somaliske foreninger lukker ned for al aktivitet

Aarhus For abonnenter

Kampen mod corona er et kapløb med tiden:  - Vi har ikke sovet i timen i arbejdet med at teste

Annonce