Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Lad ikke Vanddragen ruste væk på depot

Annonce

At flytte Vanddragen væk fra Store Torv er meget fornuftigt. Den centrale plads i Aarhus foran byens flotte domkirke mangler en grøn puls med plads til både ophold og udeservering.

På en vindfuld dag står hele torvet under vand fra Vanddragen, og i nattelivet forvandles kunstværket til byens største pissoir. Det kan vi ikke være tjent med, og det er ikke værdigt for et kunstværk af den kaliber. Derfor bakker Dansk Folkeparti op om en flytning.

Men det ærgrer os, at rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek blot kører Vanddragen direkte på depot. Vi frygter nemlig, at det ender, som med alt andet man sætter på depot. Det bliver placeret der, fordi man har en intention om at bruge det igen. Men så forsvinder det langsomt hen i glemslen, og med tiden bliver man så træt af at se på det, og at det ender på lossepladsen.

Sådan skulle det helst ikke gå et kunstværk, som tilbage i 2003 kostede 4,5 millioner kroner.

I Dansk Folkepartis ønsker vi derfor, at der findes en ny placering til Vanddragen hurtigst muligt. Vi har tidligere foreslået, at den kunne få en central placering på Hængslet ved indgangen til Aarhus Ø. Et andet oplagt sted kunne være i forbindelse med omdannelsen af Sydhavnskvarteret. Kort og godt et sted, hvor værket passer bedre ind.

I Solbjerg har den lokale kunstforening foreslået en placering til rådmand Bünyamin Simsek, hvor Vanddragen kunne stå på både midlertidig eller permanent basis. Det viser, at der er massevis af gode idéer til en placering, og det ærgrer os derfor, at rådmanden ikke har været mere handlekraftig på dette område.

Ifølge rådmand Bünyamin Simsek handler det om økonomi. Vi mener, at Teknik og Miljø sagtens kunne finde midler til en midlertidig placering af Vanddragen, hvis det var det, man ville.

Vi forestiller os, at fonde eller en privat bygherre kunne være interesseret i at lave et samarbejde om en ny placering af kunstværket, ligesom Kultur og Borgerservice kunne støtte økonomisk op om at give kunstværket nyt liv. Vi frygter dog, at dette arbejde bliver meget sværere nu, hvor dragen er gemt væk på et depot.

I forbindelse med byrådsbehandlingen af flytningen af kunstværket tilbage i januar var det vores opfattelse, at rådmanden havde samme tilgang som os. Men nu kan vi desværre konstatere, at det åbenbart har handlet mere om at befri Store Torv for Vanddragen, end det har handlet om at finde den rette placering til det milliondyre kunstværk.

Vanddragens sidste svævetur. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Aarhus

Aarhus indfører corona-restriktioner, tester og vil bremse smittespredning i det somaliske miljø

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Stigning i smittede: Somalisk forening i chok over corona-tal

Annonce