Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Lad os starte med at lave en helhedsplan i Hørning

Så derfor, kære byrådskolleger, stop så alle de vanvidsplaner her i Hørning, og lad os starte med at lave en helhedsplan. Det vil gøre det nemmere at være borger i denne del af kommunen og samtidig sikre, at pengene bruges rigtigt.


Så er der gang i forhandlingerne om et budget for 2020-2023 (i Skanderborg Kommune, red.), og det viser jo, at der er truffet mange beslutninger, vi ikke har råd til.

Vi må investere cirka 95 millioner kroner om året i anlæg, og det er langtfra nok til alle de ønsker, der er.

Det er besluttet at bygge en ny skole i Hørning, hvor første etape til 100 millioner kroner skal opstartes i 2020, men vi har ikke råd, og vi mangler den ikke, da den jo skal erstatte Bakkeskolen, der er fuldt funktionsdygtig.

Det er kun indskolingen, man påbegynder. Resten af skolen kan vi måske bygge om 10 år, hvis vi får råd.

Jeg er modstander af, at vi bruger i omegnen af 300 millioner kroner på en ny skole i stedet for at renovere Bakkeskolen; det vil være meget billigere.

Det sidste nye er, at man vil tilføje et ekstra spor for at fremtidssikre, at der er pladser nok i Hørning, men der kan vi udbygge Højboskolen.

Det er langt billigere, og dér er der plads til at bygge et spor på.

Når man så også fra Hørning Idrætscenter har fået stillet en ny hal i udsigt med fem millioner kroner i 2020 og 2021, så har vi alle faciliteter, der skal bruges.

Vi burde måske se på, om det er det rigtige beløb, vi tilbyder, da der er et udkast til et projekt til cirka 19 millioner kroner. Vi burde se på, om vi kan hjælpe med nogle af de sidste penge.

En ny skole langt uden for byen betyder jo, at vi skal investere i idrætsfaciliteter derude. Det kræves der til en skole i dag. Vi har alle idrætstilbud ved Højboskolen, så spar de penge.

En ny skole vil også betyde, at vores svømmebad på sigt vil blive lukket. Der har HIF Svømning cirka 600 medlemmer. Samtidig er det et tilbud, der bruges af rigtig mange skoleelever, der ellers skal fragtes til andre svømmehaller.

Jeg ved godt, at mine kolleger i byrådet siger, at den skal blive stående, men hvem tror på det? Jeg gør ikke.

Så derfor, kære byrådskolleger, stop så alle de vanvidsplaner her i Hørning, og lad os starte med at lave en helhedsplan.

Det vil gøre det nemmere at være borger i denne del af kommunen og samtidig sikre, at pengene bruges rigtigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Lukas Enevoldsen har boet i Aarhus hele sit voksne liv. Det næste år skal mennesket, fodboldspilleren og tryghedsnarkomanen udfordres på Færøerne

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Aarhus

Konflikt i ældreplejen spidser til: Fagforbund forlader styregruppe bag omstridt omorganisering

Annonce