Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Langå hilser et trinbræt i Laurbjerg velkommen

Vi håber, at den store interesse for sagen her i Østjylland vækker gehør hos ministeren og i forligskredsen på Christiansborg.

Vi har noteret os, at transportminister Benny Engelbrecht åbner en dør på klem for en kommende trinbrætstation i Laurbjerg. Det, synes vi, er meget positivt, for det viser, at ministeren måske alligevel lytter til borgernes store ønske om muligheden for togrejser til og fra Laurbjerg. Den seneste tid har det ellers set ud til, at ministeren med beslutningen om at droppe trinbrætstationen i Laurbjerg helt havde overset befolkningens store ønske om togstationen.

Men ifølge udtalelse i pressen 13. december mener ministeren, at vi har en ny situation, hvis Favrskov Byråd beslutter selv at afsætte pengene til stationen. På Favrskov Kommunes byrådsmøde 17. december blev det imidlertid ikke besluttet at afsætte flere kommunale kroner til togstationen. Til gengæld vil partierne i Favrskov sætte sig sammen efter nytår og arbejde på en fælles strategi for at få trinbrættet tilbage. Det bakker vi op om her fra Langå. Og vi håber, at den store interesse for sagen her i Østjylland vækker gehør hos ministeren og i forligskredsen på Christiansborg.

I Langå, som ligger 7,5 km fra Laurbjerg, havde vi set frem til at kunne tage toget til Laurbjerg for at handle og deltage i kulturelle og sociale arrangementer. Både Langå og Laurbjerg er byer i vækst – og med Langå som nærliggende knudepunktstation kan Laurbjerg-borgerne få direkte forbindelse med toget til mange byer. Det åbner helt nye muligheder for bosætning, da mange togpendlere er glade for vores område.

Mange af vores unge fra Langå og Laurbjerg går sammen på uddannelsesinstitutionerne i Hadsten, Aarhus og Randers, og det ville være en stor fordel, hvis de kunne besøge hinanden med tog, når de for eksempel skal lave gruppearbejde og projektarbejde til undervisningen. Og Laurbjergs borgere kunne tage toget til de mange koncerter og kulturelle arrangementer, der finder sted på Station K i Langå – et sted, som endnu ikke fandtes, da man lavede beregningerne på antal passagerer på en fremtidig station i Laurbjerg.

Mange Langå-borgere har også skrevet under på den underskriftsindsamling til fordel for trinbrætstationen i Laurbjerg, som ifølge pressen er nået op på omkring 16.000 underskrifter.

Et togstop i Laurbjerg ville skabe forbindelse mellem toget og bus 223, som stopper i Laurbjerg (men ikke i Langå), og dermed øget incitament for at bruge den kollektive transport. Ud over øget livskvalitet for borgerne gavner det både miljøet og klimaet.

Socialdemokratiet gik til valg på en politisk målsætning om nærhed for de små lokalsamfund. Vi gik også til valg på et grønnere miljø, og med den nye klimalov har vi fået en række bindende mål vedtaget. Alle disse politiske mål bliver understøttet af en togstation i Laurbjerg.

Vi hilser derfor ministerens lille bitte åbning særdeles velkommen og vil følge udviklingen i sagen nøje.

Christian E. Pedersen. Pressefoto
Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Alarm 112

Frontalt sammenstød: Person kørt med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Debat

Tag et kig op over byens tage og se kirkespirene pege mod himmel og horisont: Kirken sætter fokus på vores fælles skæbne

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce