Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Mad på plejehjem er mere end kød eller grøntsager

Aarhus Byråd har besluttet, at alle kommunale køkkener altid skal tilbyde et "plantebaseret måltid" af hensyn til klimaet. I Dansk Folkeparti var vi imod den beslutning, men vi går ind for, at borgere, der bor på århusianske plejehjem, som hidtil er med til at bestemme, hvad der skal på middagsbordet. Kommunens opgave er at sørge for, at det er ernæringsrigtig kost, og vores mange, dygtige ernæringsassistenter er i forvejen gode til at imødekomme beboernes behov – også, når madvanerne skifter med tiden. Det er også dem, der er med til at få mere økologi og mindre madspild i vores køkkener.

Mad på plejehjem er også mere end det. Vi bygger åbne køkkener på vores plejehjem, så beboerne kan følge med i madlavningen; et arbejde, som mange beboere jo kan nikke genkendende til, og måltiderne er et vigtigt samlingspunkt i beboernes dagligdag. Vi ved også alle, hvordan duften af især de velkendte madretter spreder god stemning. Det gælder i alle hjem, også på plejehjem, som jo er beboernes private hjem, og derfor skal de, der gerne vil have frikadeller og hakkebøf, også kunne blive ved med at få det. Andet kan vi ikke være bekendt. Og når der med tiden temmelig sikkert flytter flere vegetarer ind på hjemmene, så skal køkkenet også kunne lave deres livretter.

Stiftens lederskribent vil gerne afsætte mig, fordi han tror, jeg ikke vil følge byrådets beslutning. Nu er det heldigvis ikke avisredaktører, der kan afsætte rådmænd her i kommunen, og han har da også fået min holdning galt i halsen. Selvfølgelig vil jeg som rådmand efterleve byrådets beslutninger, også dem, jeg måtte være uenig i. Det er sådan, vores demokrati fungerer, ligesom det er en demokratisk ret, at man frit kan lufte sin uenighed med byrådet – også når man er rådmand.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Omskæringslæge kan fortsætte: En sejr for retssikkerheden

Den udskældte omskæringslæge Said El-Batran fra Vollsmose, der trækker et utal af smerteplagede patienter, klagesager og uhygiejniske spor efter sig, fik tirsdag byrettens ord i Odense for, at han kan fortsætte sit virke. Det virker umiddelbart helt hen i vejret, men det er et vigtigt vidnesbyrd om, at alle skal behandles retfærdigt i vores retssystem. Ikke mindst dem, som er under anklage. Said El-Batran kalder sig selv for "Skandinaviens bedste omskæringslæge" og fortæller, hvordan han i både Finland, Norge og Sverige bliver hentet ind som den fremmeste ekspert på området. Det præcise antal omskæringer, El-Batran har foretaget, svæver i det uvisse. Han fortæller til Avisen Danmark, han har forestået omskæringer siden 2001, hvilken bliver modsagt i dokumenter hos embedslægen i det tidligere Fyns Amt, hvor Said El-Batran skulle have praktiseret omskæringer siden 1989. Said El-Batran fik i 2016 fik to års forbud på at omskære efter et tilsyn på hans klinik i Aarhus afslørede stærkt kritisable og meget uhygiejniske forhold. Selv mener Said El-Batran, at han gennem mange år har været forfulgt, fordi mange læger er modstandere af rituel omskæring, der er og har været et politisk pres på myndighederne og læg dertil journalisters evne til at piske en stemning op.

Annonce