Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Mad på plejehjem er mere end kød eller grøntsager

Aarhus Byråd har besluttet, at alle kommunale køkkener altid skal tilbyde et "plantebaseret måltid" af hensyn til klimaet. I Dansk Folkeparti var vi imod den beslutning, men vi går ind for, at borgere, der bor på århusianske plejehjem, som hidtil er med til at bestemme, hvad der skal på middagsbordet. Kommunens opgave er at sørge for, at det er ernæringsrigtig kost, og vores mange, dygtige ernæringsassistenter er i forvejen gode til at imødekomme beboernes behov – også, når madvanerne skifter med tiden. Det er også dem, der er med til at få mere økologi og mindre madspild i vores køkkener.

Mad på plejehjem er også mere end det. Vi bygger åbne køkkener på vores plejehjem, så beboerne kan følge med i madlavningen; et arbejde, som mange beboere jo kan nikke genkendende til, og måltiderne er et vigtigt samlingspunkt i beboernes dagligdag. Vi ved også alle, hvordan duften af især de velkendte madretter spreder god stemning. Det gælder i alle hjem, også på plejehjem, som jo er beboernes private hjem, og derfor skal de, der gerne vil have frikadeller og hakkebøf, også kunne blive ved med at få det. Andet kan vi ikke være bekendt. Og når der med tiden temmelig sikkert flytter flere vegetarer ind på hjemmene, så skal køkkenet også kunne lave deres livretter.

Stiftens lederskribent vil gerne afsætte mig, fordi han tror, jeg ikke vil følge byrådets beslutning. Nu er det heldigvis ikke avisredaktører, der kan afsætte rådmænd her i kommunen, og han har da også fået min holdning galt i halsen. Selvfølgelig vil jeg som rådmand efterleve byrådets beslutninger, også dem, jeg måtte være uenig i. Det er sådan, vores demokrati fungerer, ligesom det er en demokratisk ret, at man frit kan lufte sin uenighed med byrådet – også når man er rådmand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce