Annonce
Debat

Læserbrev: Manglende tilgængelighed til letbanen skal løses hurtigst muligt

Gab mellem perron og letbanetog ved Rude Havvej, Odder. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Handicaprådet i Odder sendte 9. oktober et åbent brev til Aarhus Letbane, hvor vi anmodede om, at alle stoppesteder mellem Odder og Grenaa gøres fuldt tilgængelige.

Letbanen gav os blandt andet det svar, at udvalget for tilgængelighed, hvor Handicaprådet i Odder også har en repræsentant, fik at vide, at "på et møde den 21. august 2017 fik udvalget at vide, at der vil blive tilført ekstra midler til opgradering af den tidligere Odderbane. Det dækker bl.a. over ledelinjer, nye lamper og læskure, men ikke mulighed for at tilbyde niveaufri ind- og udstigning på perroner, der ligger i kurver. De ekstra midler blev ikke desto mindre af udvalgets medlemmer opfattet som om, at der nu er afsat penge til at sikre fuld tilgængelighed på alle perroner. Der blev ikke spurgt yderligere ind, og parterne skiltes med forskellige opfattelser af det sagte. Aarhus Letbane har åbenbart ikke været tydelig nok i kommunikationen omkring forholdene på de tidligere nærbaner, hvor der er nogle helt andre forudsætninger for tilgængelighed end på den nybyggede indre strækning i Aarhus. Det beklager vi."

På samme møde fik medlemmerne af tilgængelighedsudvalget at vide, at på de perroner, der ikke er fuldt tilgængelige (15 mellem Odder og Grenaa), kan "tilgængeligheden forbedres på forskellige måder, eksempelvis brug af mobile ramper, assistance fra letbaneføreren."

Handicaprådet i Odder har igen anmodet letbanen om, "at Letbanen nu med det samme iværksætter den midlertidige løsning med en rampe og fremskynder en permanent løsning så hurtigt som muligt".

Det er meget magtpåliggende for Handicaprådet, at letbanen bliver fuldt tilgængelig for alle, og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at få problemet løst så hurtigt som muligt.

Det kan ikke passe, at vi skal acceptere, at børn træder ned i det gab, der er mellem perron og tog, og at folk med klapvogn, rollator eller kørestol ikke kan komme med letbanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Nej tak til tobak i skoletiden

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Liveblog: Sådan fordeler smittetilfældene sig i Aarhus 

Aarhus

Efter coronaudbrud: Somaliske foreninger lukker ned for al aktivitet

Annonce