Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Med håb om renere gader og stræder her i Aarhus

Med håbet om et godt nytår med renere gader og stræder her i Aarhus.

Vi var så heldige igen i år at tilbringe nytårsaften på Madeira i Funchal - blandt glade og opstemte mennesker - men IKKE stangstive og højtråbende, som det vistnok desværre er blevet normalt her til lands!

Der var vel omkring en halv million forsamlet i Funchal, fordelt ligeligt på lokale og turister. Men stort set alle fjernede deres efterladenskaber og smed dem i affaldsspande eller sække, som der var masser af overalt. Dagen efter, 1. januar, blev det, der lå tilbage på gaden, fejet sammen og smidt i sække. 2. januar kørte renovationsbiler og renovationsfolk rundt og fjernede disse sække - så torsdag 2. januar var der fuldstændig rent og ryddet overalt i Funchal - der kunne man lære noget af her i Aarhus!

Tilbage her i Aarhus ligger der bunker af affaldsposer og juletræer (det er mere end 14 dage, siden det var juleaften) og blander sig med gammelt skidt og affald, der har ligget i måneder. Det er SÅ pinligt - de eneste, der vist rigtig nyder det, er de rotter og fugle, der boltrer sig i det hensmidte affald, men rotter og affald er der desværre også rigeligt af i Aarhus!

Med håbet om et godt nytår med renere gader og stræder her i Aarhus.

Annonce
Illustration: Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye beregninger: Det vil der ske med biltrafikken, hvis man gør bus og letbane gratis i Aarhus

Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Aarhus

Mulige problemer med letbanen torsdag: Udstyr til forebyggelse af is er endnu ikke fuldt i drift

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce