Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Læserbrev: Meningsfuld mobilitet for alle

Illustration: Jens Nex

Aarhus vækster, og byen summer af liv fra handlende, studerende, arbejdende og turister, der besøger byen. Og flere kommer til. Når vi i fremtiden bliver flere om at dele pladsen, bliver en meningsfuld mobilitet for alle transportformer derfor i stigende grad vigtigt.

Med mobilitetsplanen gentænkes vores transportvaner, så der er plads til, at vi alle kan komme hurtigt fra et sted til et andet uden at bruge centrum som gennemkørsel fra nord til syd. På den måde kan vi samtidig udvikle en grøn by, hvor det også i fremtiden er rart og trygt at færdes og bo. Mobilitetsplanen har blandt andet fokus på, hvordan vi kan forandre og skabe øget fremkommelighed på tre knudepunkter i vores by: Frederiks Allé, Vesterbro Torv og Banegårdspladsen.

Flere steder i Aarhus er cykelstierne for trange til de mange cyklister, der hver dag cykler til og fra arbejde, uddannelsesinstitutioner, eller fritidsaktiviteter. Sådan er forholdene blandt andet på Frederiks Allé, hvor der ud over en smal cykelsti også er steder med blot ét enkelt fortov. Konkret betyder det, at der er for mange farlige situationer og færdselsuheld. Det er vigtigt, at vi kan færdes trygt i vores by. Derfor er det godt, at der i mobilitetsplanen er fokus på at øge sikkerheden på cykelstierne på bl.a. Frederiks Allé med bedre og bredere cykelstier, så vi trygt kan tage jernhesten rundt i byen.

Også på Vesterbro Torv er der gode muligheder for at forbedre mobiliteten. Torvet besidder et stort uudnyttet potentiale for at skabe et byliv og et byrum, der er rart at opholde sig i for byens beboere og besøgende, men i dag er det præget af meget gennemkørende trafik, støj og os. Ensretning, et nyt grønt område, og legefaciliteter kan udgøre det samlingspunkt for det byliv, som området higer efter, og samtidig skabe en mere meningsfuld mobilitet med mindre unødvendig gennemkørende trafik, der oser byen til. På den måde kan vi skabe rammen om det gode byliv og et torv, hvor vi kan ånde og leve.

Når vi bliver flere, giver det også god mening med mere kollektiv transport. De kollektive transportformer kan hurtigt og nemt transportere flere borgere rundt. Letbanens etape 2 kan få flere til at vælge kollektive transportformer, da et stærkere letbanenetværk vil gøre det mere attraktivt at lade bilen stå. Banegårdspladsen er et vigtigt knudepunkt for den kollektive transport - også for letbanens etape 2, da det vil skabe gode muligheder for omstigning til cykel, bus eller tog. En fremtidssikring af Banegårdspladsen, så den også fremover kan bære de mange, der benytter sig af den kollektive transport, er derfor helt nødvendig.

Mobilitetsplanen er omdrejningspunktet for, hvordan vi kommer rundt i vores by. Det er en samlet plan for alle transportformer og er dermed en visionær plan, der giver bedre mobilitet for alle. Frederiks Allé, Vesterbro Torv og Banegårdspladsen er blot tre eksempler på, hvordan vi kan skabe plads til flere i trafikken nogle af de steder i vores by, hvor der er trængsel om pladsen, samtidig med at vi udvikler en attraktiv by, hvor der bliver mere byliv. Det er mobilitet med mening.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Debat

Tvivlsom donation på Frederiks Plads: Det manglede da bare, at man sagde nej tak

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce