Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Mere uddannet personale i daginstitutionerne

Aarhus Kommune bør uddanne erfarne pædagogmedhjælpere over 25 år til pædagogiske assistenter, hvis regeringens løfte om mere uddannet personale i daginstitutionerne hurtigst muligt skal blive til virkelighed.

Aarhus Kommune bør uddanne erfarne pædagogmedhjælpere over 25 år til pædagogiske assistenter, hvis regeringens løfte om mere uddannet personale i daginstitutionerne hurtigst muligt skal blive til virkelighed.

Den pædagogiske assistentuddannelse er en erhvervsuddannelse, der er målrettet til det pædagogiske område, og uddannelsestiden er i udgangspunktet tre år og halvanden måned. Men hvis Aarhus Kommune vælger at uddanne sine pædagogmedhjælpere over 25 år, som har mindst to års erfaring, så er uddannelsestiden forholdsvis kort. Gennem et såkaldt EUV-forløb, Erhvervsuddannelse for Voksne, kan man uddanne dem til pædagogiske assistenter på cirka et år, og så vil kommunen have en stor gruppe medarbejdere, der kan kombinere deres solide arbejdserfaring med nye teoretiske færdigheder.

Løftet om minimumsnormeringer og mere uddannet personale udspringer af et folkekrav, der var massivt under valgkampen, og i FOA Århus håber vi, at den endelige finanslov vil afsætte flere penge til området, end regeringens oprindelige finanslovsforslag.

Samtidig skal Aarhus Kommune selvfølgelig bruge pengene fornuftigt. Hvis Aarhus Kommune vælger at uddanne de ufaglærte pædagogmedhjælpere til erhvervsuddannede pædagogiske assistenter, så får kommunen meget uddannet arbejdskraft for pengene, da grundlønnen for en pædagogisk assistent ligger cirka midt imellem den ufaglærte pædagogmedhjælpers og pædagogens. Så kommunen bør lave et fornuftigt mix af faggrupperne, der afspejler, at arbejdsopgaverne i en daginstitution har en forskellig grad af kompleksitet.

Det er indlysende, at flere pædagogiske assistenter er en både rationel og hurtig løsning, når man vil forbedre den pædagogiske kvalitet i de århusianske daginstitutioner.

I FOA Århus vil vi gerne samarbejde med Aarhus Kommune om, at de forhåbentlig væsentligt flere ressourcer til daginstitutionsområdet bliver brugt bedst muligt.

Annonce
Jack Hougård Kristensen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce