Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Mest bredbånd for pengene

Digitaliseringen ruller i disse år ud over hele Danmark. Det er en god ting, for den løfter os som land og gør livet nemmere for danskerne.

Annonce

Digitaliseringen ruller i disse år ud over hele Danmark. Det er en god ting, for den løfter os som land og gør livet nemmere for danskerne. Når der for eksempel er superhurtigt og stabilt internet, så er der bedre muligheder for at drive virksomheder uden for de større byer. Det gør det også i højere grad muligt at tage en hjemmearbejdsdag eller to, hvis der er behov for det.

Af den grund blev bredbåndspuljen født. Den startede i 2016 som en hjælp til at få hurtigt internet i de områder, hvor der umiddelbart ikke er kunder nok til, at de kommercielle aktører kan drive en fornuftig forretning på udrulning. Der var oprindeligt 40 millioner kroner i puljen. Det beløb er senere vokset til 100 millioner kroner.

I forbindelse med sit finanslovsforslag lagde regeringen op til at sløjfe puljen. Men Energistyrelsen er netop kommet med en positiv evaluering af støtten til bredbånd, og derfor er meldingen nu, at regeringen er åben for, at puljen kan fortsætte.

I Dansk Erhverv og IT-Branchen forstår vi ønsket om at støtte bredbåndsudrulning, for hurtigt bredbånd er vigtigt for alle danskere. Det er dog takket være de kommercielle aktører, altså teleselskabernes egne investeringer, at hundredetusindevis af danskere i de kommende år vil få hurtigt internet. Og det må bredbåndspuljen ikke stå i vejen for. Det vil derfor være klogt at se på, hvordan man målretter puljen til de mest kommercielt udfordrende adresser, så Danmark samlet får mest bredbånd for pengene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Aarhus-rådmand vil ikke anmelde avis for forbudte optagelser

Annonce