x
Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Michelin-stjerner giver værdi for hele Danmark

Stjerneregnen viser, at humlebier kan flyve – men skal vi holde restauranterne i luften, så skal driften være sund.

Så blev Michelin-stjernerne igen drysset ud over næsten hele Danmark.

Restauranterne i den øverste liga med en Michelin-stjerne eller flere har i de seneste år været en driver i den gastronomiske revolution, som Danmark har undergået. Gevinsten for de mange virksomheder i turismens værdikæde er stor.

De dage, hvor Danmark mest var Pommes-Frites-Strasse, er forbi. Vi har nu bredden i forhold til at kunne tilbyde alt fra den gastronomiske superoplevelse til den klassiske hotdog. Og alt det indimellem. Danmark er blevet kendt for kvalitet, lokale fødevarer og madoplevelser som en væsentlig del af ferien.

35 stjerner fordelt ud over hele landet blev det til. Det betyder, at vi også i år har klaret os langt bedre end de andre lande i Skandinavien. Det er imponerende.

Men forudsætningen for robuste virksomheder i hotel- og restauranterhvervet er stabile og fair rammebetingelser. Stjerneregnen viser, at humlebier kan flyve – men skal vi holde restauranterne i luften, så skal driften være sund.

Det kræver efterspørgsel året rundt, og det kræver ikke mindst, at virksomheder har råd til at invitere kunder og udenlandske gæster på frokost eller middag. Når en virksomhed køber løsøre eller serviceydelser, er der 100 procent momsfradrag. Når der er kundemøde på en restaurant, er fradraget 25 procent. I Dansk Erhverv mener vi, at der skal være ligestilling mellem erhvervene.

Med fuld momsafløftning på restauranter vil forholdene komme til at minde mere om de forhold, der er i vores nabolande. Derudover er der et stort behov for at se på tiltag, som kan sikre mere arbejdskraft til turisterhvervene.

Lars Ramme Nielsen, chef for turisme- og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Lars fra Åbyhøj lod sig ikke begrænse af omgivelsernes forventninger

Kultur

Så bliver det ikke billigere: Værtshus lokker med tre liter øl for en tyver

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Aarhus

Golfspillere svinger igen køllen trods coronakrisen: Masser af spillere mødes på greenen

Annonce