Annonce
Debat

Læserbrev: Miljøfjendtlig boligpolitik i byrådet

Gellerupparken fra dronehøjde. Foto: Axel Schütt

I 1980'erne boede jeg i Gellerup på Lottesvej 6 og var rigtig glad for det. Jeg var især glad for det store sikre og fredelige grønne område mellem blokkene, men det er nu blevet meget mindre og meget mere usikkert efter nedrivningerne og anlæg af nye veje. Da jeg flyttede derfra, tænkte jeg i sin tid, at det kun var et spørgsmål om tid, før jeg flyttede tilbage, men med de ødelæggelser, der er sket - og som der fremover skal ske endnu mere af - har jeg ikke lyst til at flytte tilbage.

At der er sociale problemer i Gellerup, er ikke de gode boligers skyld - det var skattelovgivningen, der skævvred boligmarkedet, så det næsten kun var socialt belastede mennesker på det offentliges regning, der ønskede disse lejeboliger - de vellønnede flyttede til ejerboliger for at nyde godt af skattefradraget.

Det er særdeles trist, at byrådet nu yderligere vil gennemtvinge nedrivninger af næsten 1000 gode boliger. Det er også i miljømæssigt perspektiv helt uansvarligt med disse nedrivninger, for CO2-belastningerne ved nybyggeri er enorme.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce