Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Minimumsnormeringer er et ret godt svar

Kære Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus:

På byrådsmødet i Aarhus 28. august hørte vi dig tale imod minimumsnormeringer. Du gav udtryk for, at minimumsnormeringer kan risikere at gå ud over sprogindsatser og specialindsatser, at institutioner i udsatte områder bliver taberne, fordi ressourcerne vil blive omfordelt til institutioner uden problemer. Men sådan hænger det ikke sammen.

Minimumsnormeringer skal sikre et minimum af voksne i alle institutioner, hvilket er helt afgørende, fordi børn udvikler sig i samspil med voksne. Det er sådan set ganske simpelt. Set på den måde, så er minimumsnormeringer faktisk et ret godt svar.

Du henviser til forældretilfredshedsundersøgelsen og fremhæver, at daginstitutionerne er et af de steder, hvor der er den allerstørste tilfredshed hos forældrene. Så du os ikke på gaden i foråret? Vi lover dig; det var ikke tilfredse forældre, der troppede op. Dét, Jacob Bundsgaard, er et reality check!

Vi siger det, som det er. Det har ikke været godt nok i mange år. Ved kommunerne bedst? Hvorfor sparer I så på de mindste år efter år? Minimumsnormeringer er en bund, en prop, som skal forhindre, at I bliver ved med at spare på vores børn. Vi vil ikke være med mere. Og ja, vi husker også alt det andet, der skal til, men børns udvikling sker i samspillet med voksne, så det er her, vi begynder.

I 2016 inviterede du Århus Forældreorganisation og en række andre interessenter til et møde op til budgetforhandlingerne. Her præsenterede vi dig for en undersøgelse af tilstedeværende voksne i vores dagtilbud, en undersøgelse, vi havde fået lavet i samarbejde med daværende B&U-rådmand Bünyamin Simsek. Undersøgelsen viste, at der var store forskelle på, hvor mange voksne der var til stede sammen med vores børn. En tilsvarende undersøgelse har vi fået lavet sammen med nuværende B&U- rådmand Thomas Medom, den var vedhæftet indstillingen om minimumsnormeringer. Men den undersøgelse kommenterede du ikke på?

For os forældre ser undersøgelsen skræmmende ud. Der er generelt for få voksne, og de store forskelle er helt urimelige. Husk, at alle, der er sammen med børnene, er talt med, antallet af uddannet personale er ikke gjort op. Husk, at tallene viser os ’skelettet’, der skal bære alt: telefonen, der ringer, et barn, der skal køres ind, et barn, der bliver sygt, opvask, oprydning, en syg medarbejder, gulvfejning, bleskift, ’uheld’, pædagogiske aktiviteter, ture ud af huset osv., osv. Husk det, når du ser på tallene, for det gør du nu – ikke? Er det så ikke lidt svært at fastholde, at det er okay?

På ovennævnte møde sagde du, at du ville se på det, for, som du sagde, ”det må ikke være et lotteri, om man havner i en god eller dårlig institution”. Det var et lotteri i 2016, og det er et lotteri i 2019. Bunden skal løftes, og forskellene skal udlignes. Ikke ved at tage ressourcer fra de svage og give til de stærke, det er slet ikke det, det handler om. Det handler om at sikre, at alle børn har tilstrækkeligt med voksenkontakt i de århusianske dagtilbud, - ja, og i resten af landet.

Den nye regering tog budskabet til sig, den har lovet at gøre noget ved det. Regeringen har lovet minimumsnormeringer, fordi vi krævede det - os: borgerne, forældrene med stemmesedlerne. Vi forventer, der kommer en pose penge med fra regeringen, og vi glæder os til at se dig i arbejdstøjet for at hente posen hjem til Aarhus.

Vi ser frem til et konstruktiv samarbejde om at sikre alle århusianske børn en tryg hverdag med trivsel, læring og udvikling.

Anne Ernst Grøndal, formand for Århus Forældreorganisation. Privatfoto
Annonce
Byudvikling For abonnenter

Skyskraber skåret lidt ned: Nu er byrådsflertal parat til at sige ja

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt 18-etager hus i Forskerparken: Skræddersyet til tech-virksomheder

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Aarhus

Tirsdagens coronatal: Flere østjyske kommuner har ingen nye smittede - Aarhus går dog ikke fri

Erhverv

Fodboldfeberen raser i Danmark: Hummel melder så godt som udsolgt af landsholdstrøjen

Byudvikling For abonnenter

Byggemand og samler: Olav de Linde har lageret fyldt med genbrug til sine byggeprojekter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Kronik: Vreden på de sociale medier - Som janteloven på coke

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Indland

Skal du til Amsterdam og se ottendedelsfinalen? Her er reglerne

Alarm 112

Kvinde angrebet med bushammer: forsøgte at afværge slag med sin paraply

Aarhus For abonnenter

Mystisk mand køber hele villakvarterer op i Aarhus: Her er historien om Singh - manden ved døren

Østjylland

Aarhus intensiverer jagten på rotter - husejerne må gribe til lommen

Annonce