Annonce
Debat

Læserbrev: Motivet til Karens Picasso

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann skrev i Århus Stiftstidende onsdag 23. september et læserbrev, hvori hun forklarede begrundelsen for at afskaffe fattigdomsgrænsen.

Ministeren vil ikke længere sætte folk i bås som fattige, idet man kan tjene over fattigdomsgrænsen, men have sociale problemer og mangle hjælp, ligesom det modsatte kan gøre sig gældende.

Ministeren beskriver i sit læserbrev, hvordan man i stedet vil gribe problematikken an, og det er her, Ellemann ser ud til tabe overblikket. Ifølge ministeren vil man fortsat kigge på indkomstfordelingen og antallet af personer med en lav indkomst. Der skal derudover også undersøges, hvordan vi som samfund løfter de svageste, så de kan tage en uddannelse eller komme ind på arbejdsmarkedet, ligesom man også vil undersøge om velfærdssamfundets indsatser bringer de omtalte borgere videre.

Problemet er desværre bare, at Ellemann ikke fører tanke til handling! Siden hun blev minister, har hun valgt ikke at videreføre to af vores projekter, Fængselsrejseholdet og Det Juridiske Rådgivningsteam, som vi hos Den Sociale Retshjælps Fond har kørt med succes i de seneste otte år, hvoraf de sidste fire års arbejde har været finansieret af Satspuljemidler.

Annonce

Fængselsrejseholdets arbejde har bestået i at lave opsøgende juridisk- og gældsrådgivning til nuværende og tidligere indsatte, for at mindske risikoen for recidiv og højne chancen for resocialisering. Vores Juridiske Rådgivningsteam har de seneste otte år lavet opsøgende rådgivning, af samme karakter som Fængselsrejseholdet til socialt udsatte, med fokus på Aarhus Kommune.

Begge projekter har opfyldt netop det som ministeren efterspørger; »... fokus på de komplekse problemer, der kan gemme sig bag tallene.« Mange af de socialt udsatte har problemer af juridisk eller gældsmæssig karakter, hvorigennem rådgivning om dette, kan have en medvirkende faktor for at komme i uddannelse eller indtræde på arbejdsmarkedet.

Ellemann har tidligere udtalt, at vi som samfund skal blive bedre til at bruge indsatser, som virker.

Derfor skaber det forundring, at to projekter, som i mange år har leveret resultater og bevist sin eksistensberettigelse, lukkes.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

Debat

Debat: Tillid til landbrugstoppen?

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce