Annonce
Debat

Læserbrev: Myndighederne bør tage hånd om parkeringen ved Havnebadet

Havnebadet på Aarhus Ø i Aarhus. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Så oprandt den første "Store badedag" ude på havnebadet, - efter indvielsen - som de fleste af os har set frem til med stor spænding. Og det blev et tilløbsstykke dagen igennem. Men der var unægtelig også nogle mislyde, som jeg vil opfordre de rette offentlige myndigheder at tage hånd om.

Parkering af cykler foregik til at begynde med på det "fredede" areal mellem de to vejbaner. Med det resultat, at færdslen fra cyklerne og over til badet for mange foregik over og på det smukt beplantede areal mellem vejbanen og cykelstien. To uger mere på den facon, så er planterne nok fortid. Sikkerhedsmæssigt er det også problematisk, når så mange skal over vejbanen fra/til cyklerne. Og der bliver - mildest talt - ikke altid kørt efter forholdene på Boulevarden.

Men cykelparkeringen gik lidt efter lidt over til at blive på fortovet langs kajkanten - og i plantebedene mellem vej og cykelstativ. De gående blev herefter tvunget til at færdes på både fortov og cykelsti. Det blev senere helt kaotisk, fordi de cyklende på vej ind til byen igen foretrak at køre i samme side, som de kørte ud til badet - altså den forkerte side. Dette var en meget risikabel manøvre, som afstedkom, at de cyklende udad og indad kørte mod hinanden iblandet de gående i en skøn forvirring. Cyklerne kørte på fortovet og cykelstien, de gående gik på cykelstien/fortovet.

Og når der senere bliver etableret et skovbad, må man spørge sig selv, om der er tænkt på, hvor cyklerne så skal parkeres? Hvis jeg selv skal gætte, er der nok ingen, der har tænkt tanken! Senere blev bilerne også blandet ind i det, ja selv fortovet blev taget i brug samt den "blinde" bro.

Dagen startede i øvrigt med, at nogle unge mennesker morede sig (trænede?) ved at få et par traktordæk op på højkant, for derefter at lade dem falde ned på jorden igen. Det gav nogle hule drøn, som efter det tyvende drøn begyndte at blive meget trættende for os stakkels beboere lige over for. De er sikkert placeret på stedet med den hensigt, at man kan styrke musklerne. Det er muligvis til gavn for nogle få, men til stor gene for mange.

Vi har glædet os meget, til havnebadet blev færdig, men vil opfordre til, at man får justeret på konceptet, inden det bliver "accepteret" som den måde, det hele skal afvikles på. Gør man ikke det, vil en strøm af klager fra de indfødte herude forudses. Hvis det gode vejr fortsætter ind i næste weekend, vil jeg stærkt råde til en eller anden form for regulering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Kulturrådmanden svarer igen: P-kaos på fiskerihavnen er ikke mit bord

Annonce