Annonce
Debat

Læserbrev: Myndighederne bør tage hånd om parkeringen ved Havnebadet

Havnebadet på Aarhus Ø i Aarhus. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Så oprandt den første "Store badedag" ude på havnebadet, - efter indvielsen - som de fleste af os har set frem til med stor spænding. Og det blev et tilløbsstykke dagen igennem. Men der var unægtelig også nogle mislyde, som jeg vil opfordre de rette offentlige myndigheder at tage hånd om.

Parkering af cykler foregik til at begynde med på det "fredede" areal mellem de to vejbaner. Med det resultat, at færdslen fra cyklerne og over til badet for mange foregik over og på det smukt beplantede areal mellem vejbanen og cykelstien. To uger mere på den facon, så er planterne nok fortid. Sikkerhedsmæssigt er det også problematisk, når så mange skal over vejbanen fra/til cyklerne. Og der bliver - mildest talt - ikke altid kørt efter forholdene på Boulevarden.

Men cykelparkeringen gik lidt efter lidt over til at blive på fortovet langs kajkanten - og i plantebedene mellem vej og cykelstativ. De gående blev herefter tvunget til at færdes på både fortov og cykelsti. Det blev senere helt kaotisk, fordi de cyklende på vej ind til byen igen foretrak at køre i samme side, som de kørte ud til badet - altså den forkerte side. Dette var en meget risikabel manøvre, som afstedkom, at de cyklende udad og indad kørte mod hinanden iblandet de gående i en skøn forvirring. Cyklerne kørte på fortovet og cykelstien, de gående gik på cykelstien/fortovet.

Og når der senere bliver etableret et skovbad, må man spørge sig selv, om der er tænkt på, hvor cyklerne så skal parkeres? Hvis jeg selv skal gætte, er der nok ingen, der har tænkt tanken! Senere blev bilerne også blandet ind i det, ja selv fortovet blev taget i brug samt den "blinde" bro.

Dagen startede i øvrigt med, at nogle unge mennesker morede sig (trænede?) ved at få et par traktordæk op på højkant, for derefter at lade dem falde ned på jorden igen. Det gav nogle hule drøn, som efter det tyvende drøn begyndte at blive meget trættende for os stakkels beboere lige over for. De er sikkert placeret på stedet med den hensigt, at man kan styrke musklerne. Det er muligvis til gavn for nogle få, men til stor gene for mange.

Vi har glædet os meget, til havnebadet blev færdig, men vil opfordre til, at man får justeret på konceptet, inden det bliver "accepteret" som den måde, det hele skal afvikles på. Gør man ikke det, vil en strøm af klager fra de indfødte herude forudses. Hvis det gode vejr fortsætter ind i næste weekend, vil jeg stærkt råde til en eller anden form for regulering.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce