Annonce
Debat

Læserbrev: Når folket løber skulder ved skulder med kongehuset

Sebastian Joubert Skotte Kaimson. Privatfoto
Annonce

Mandag 21. maj 2018 2. pinsedag, var hele befolkningen inviteret til Royal Run med vores allesammens kronprins Frederik og den kongelige familie som sådan.

Jeg var dog lidt skeptisk, da kronprinsen sidste år offentliggjorde, at hans 50-årsdag ville byde på et løbeevent på tværs af riget. Kunne kongehuset håndtere den store folkelige og mediemæssige interesse - og ville man være forberedt på eventuel kritik for at afprøve et event udenfor normerne?

Men vores kongehus formår til stadighed at overraske og bekræfte sin plads i det danske folk og i fortællingen om samme.

TV2 havde sat sig for at følge løbet undervejs i dets udførelse med årvågne og engagerede værter, som fortalte historien om et vellykket løb, hvor folket kom tæt på deres kommende konge og den familie, som vi anser som en del af vores udvidede familie. Jeg løb desværre ikke selv, men jeg befandt mig ved samlingsstedet i Aarhus, da kronprinsen ankom til 'Smilets By'. Folk var glade og spændte og jublede, da kronprinsen holdt sin tale på scenen.

Tidligere på året så vi, at folket bar med på tabet af vores farverige prins Henrik. I den stund var opbakningen og omsorgen tydeligere end noget som helst andet i vores ældgamle nation. Folket hjalp kongefamilien igennem den svære tid, og nu ser vi kongehuset på perfekt vis returnere interessen og vort fælles liv i Dannevang. Kongehuset viste sig endnu engang fra sin bedste side!

I disse tider kan man kun være glad for, at vores kongehus kan samle nationen på sådan en måde, for uden den samhørighed, som de skaber for os som fællesskab, da ville vi være fattigere end nogensinde før.

Tak til kongehuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikerne kan ikke fjerne skulptur af testikler ligesom Vanddragen

Annonce