Annonce
Debat

Læserbrev: Næste stop "Den Permanente"

Det er en stor glæde at erfare byrådets store opbakning til forslaget om genoprettelse af stoppestedet ved Den Permanente Badeanstalt. Enhedslisten og Alternativet havde til byrådsmødet 6. juni fremsat et fælles forslag om at få genåbnet det tidligere nedlagte trinbræt ved badeanstalten.

Der var ros hele vejen rundt i den politiske farvepalet. Helt som forventet blev forslaget sendt til videre behandling i Teknisk Udvalg.

Rådmand for Teknisk og Miljø Bünyamin Simsek tog også godt imod forslaget og kunne tillige se det positive i relation til de store parkeringsproblemer på Salonvejen ved Sjette Frederiks Kro.

Samme rådmand stod ifølge avisen også for et af de mere spektakulære udsagn i forbindelse med forslaget: "Det kan dog få driftsmæssige konsekvenser med et stoppested, fordi det tager tid at stoppe", sagde Bünyamin Simsek.

Med den erfaring der indtil videre er med letbanens linjeføring ad Randersvej, har jeg svært ved at få øje på, hvordan rådmandens betænkeligheder skal fortolkes, når vi taler om linjeføringen langs vandet?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se listen og prisen: Kommunen har solgt 32 ejendomme siden 2007

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce