Annonce
Debat

Læserbrev: Nedrivning ligner mere et politisk anslag, ensidigt rettet mod almene boliger

Ole Nørgaard Madsen. Privatfoto
Annonce

Ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriets analyse af parallelsamfund (OIM-analyse) er et parallelsamfund fysisk og mentalt isoleret og følger egne normer og regler, uden nogen nævneværdig kontakt til det danske samfund og uden ønske om at blive en del af det danske samfund.

Regeringen henviser til OIM-analysen i sit oplæg om parallelsamfund og ghettoer. Og det er åbenbart, hvad de fleste politiske partier vil undgå ved forlig om at nedrive et betydeligt antal almene boliger.

Men der eksisterer ikke en entydig definition af, hvornår man tilhører et parallelsamfund (ifølge OIM-analysen). Og man kan ikke entydigt sige, hvad der præcist karakteriserer familier, som lever i et parallelsamfund (stadig ifølge OIM-analysen).

Alligevel går et politisk flertal til målrettet kamp mod almene boligområder. Ifølge OIM-analysen på grundlag af 'indikatorer', som på grund af en særlig 'følsomhed' befordrer 'parallelsamfund' med tendens til 'bosættelse i ghettoområder'.

Men det er ikke underligt, at 'parallelsamfund' havner i almene boligområder på regeringens ghettoliste, når "De fem kriterier, der benyttes til at udpege ghettoområderne, har et betydeligt sammenfald med det, der kunne kendetegne personer, der lever i parallelsamfund." Igen ifølge OIM-analysen. To eller tre af i alt otte 'indikatorer' angives at skabe 'følsomhed' for 'parallelsamfund', men hvis blot fire af de otte indikatorer skal være til stede, falder 'følsomhedseffekten' til en femtedel (ifølge OIM-analysen).

Sammenhæng mellem 'indikatorer' med 'følsomhed' over for 'parallelsamfund' hviler på et tvivlsomt grundlag: Definitionen af indikatorerne er ikke bundet op på en særskilt viden om sammenhæng mellem den enkelte indikator og risikoen for at indgå i parallelsamfund (ifølge OIM-analysen). Og kun 27 procent af mulige borgere med risiko for 'følsomhed' over for 'indikatorer' på parallelsamfund bor ifølge OIM-analysen i almene boliger omfattet af regeringens ghettoliste. Det store flertal bor andre steder.

Økonomi- og Indenrigsministeriets analyse af parallelsamfund dokumenterer ikke politikernes frygt for 'parallelsamfund' i udvalgte boligområder. Derfor ligner nedrivning af boliger mere et politisk anslag, ensidigt rettet mod almene boliger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

Aarhus

12-årige piger udsat for blotter: Bilist uden tøj kontaktede dem foran skolen

Annonce