Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Nedskæringer på Aarhus Universitetshospital - en fatal fejltagelse

En hilsen til velfærds-Danmark:

Jeg er en af de lykkelige, som på Aarhus Universitetshospital er blevet helbredt fra en livstruende hjertesygdom. Det skyldes en enestående og professionel indsats af læger, sygeplejersker, sosu'er og fysioterapeuter.

Jeg, som hele mit liv (78 år) har været sund og rask og aldrig været indlagt på et sygehus, blev ramt af en galopperende infektion på en hjerteklap, en infektion som kunne fremprovokere blodpropper hvor som helst i min krop.

Fra det øjeblik mine symptomer viste sig at være alarmerende, handlede alle de involverede specialister hurtigt og effektivt. Nødvendige scanninger og øvrige undersøgelser blev foretaget, diagnosen blev stillet og uhyre professionelt og yderst empatisk informerede lægerne mig om det nødvendige indgrebs forløb - og risici ved bortoperation af den inficerede hjerteklap, indsættelsen af en ny og en langvarig intravenøs penicillin-behandling.

Operationen var vellykket, og lige siden min opvågnen efter indgrebet og gennem hele hospitalsopholdet har jeg oplevet en kompetent og omsorgsfuld behandling. Det var simpelthen enestående og forbilledligt.

Jeg er nu i en veltilrettelagt genoptræning og føler, at jeg snart er fuldt restitueret. Min taknemmelighed er ubegrænset overfor de mennesker, der haft mit liv i deres hænder, men også den danske velfærdsstat har fået mange venlige tanker.

Midt i alt dette positive rystes jeg over nedskæringer og fyringer i storskala netop på Aarhus Universitetshospitals livsvigtige afdelinger. Jeg forstår det simpelthen ikke og er så vred på de politikere, der har søsat hele projektet med supersygehusene og så ikke vil betale, når pengene ikke slår til - og samtidig vifter statsministeren pludselig - i forbindelse med valget - med 69 velfærdsmilliarder!

Det er utroværdigt og dybt forkasteligt, for nedskæringerne kan koste menneskeliv, og sygehuspersonalet kommer under endnu større arbejdspres, hvilket kan få fatale følger.

Annonce
Aarhus Universitetshospital Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Østjyske borgmestre om statsministerens planer: Skævt og urimeligt, hvis vi skal bløde endnu mere

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

112

Tyve tømte skolekøkken under ombygning: Store fryse- og køleskabe stjålet

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce