Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Nej tak til letbanen - ja tak til mere kollektiv trafik

Nu må det da være gået op for enhver, at vi ikke skal have mere letbane i Aarhus.

Annonce

Tak til Århus Stiftstidende for at gennemgå letbane-problematikken. Nu må det da være gået op for enhver, at vi ikke skal have mere letbane i Aarhus.

Det er alt for dyr en løsning for at få kollektiv trafik. Vi ser nu, hvor meget letbanen har kostet (4,2 milliarder kroner), og hvor stort et driftsunderskud vi kan se frem til. Og hvem skal betale dette kæmpe driftsunderskud? Ja, det skal andre former for kollektiv trafik, bl.a. Midttrafiks blå busser, som er beskåret med et par og fyrre millioner kroner. Det er ganske enkelt ikke rimeligt.

Vi skal derimod satse på eldrevne busser over alt i kommunen, og hvor man kan lave BRT-busser uden alt for store omkostninger, skal man vælge denne løsning. Alt andet vil være uforsvarligt. Vi skal huske på, vi skal betjene alle i kommunen - også i yderdistrikterne. Vi kan ikke alle bo inden for ringgaden, og efter corona-krisen vil vi også se, at flere mennesker vil søge uden for de mest fortættede områder, inden for den ydre ringvej. Derfor skal vi også have god kollektiv trafik i hele kommunen.

Vi skal vælge en anden løsning på kollektiv trafik end en alt for dyr letbane, så det nemt kan lade sig gøre at tilgodese alle århusianere med kollektiv trafik uanset bopæl. Mere og billigere kollektiv trafik vil også være medvirkende til færre biler på vores vejnet og i midtbyen og mindre CO2 som en ekstra sidegevinst.

Knud N. Mathiesen, medlem af Aarhus Byråd for Dansk Folkeparti. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Helt friske tal viser, at der stadig smittes for mange: Aarhus er langt fra igen at blive grøn kommune

Annonce