Annonce
Debat

Læserbrev: Nej til fuldtidspres i sundhedsvæsenet

Marianne Karlsmose, medlem af regionsrådet i Midtjylland for KD. Pressefoto

Vi har brug for flere hænder og flere medarbejdere i sundhedsvæsenet. Der er mangel på flere faggrupper herunder sygeplejersker, og derfor har Danske Regioner sat sig en målsætning på 80 procent ansatte på fuldtid i 2021. Denne målsætning har ført til et øget pres på de ansatte for at gå op på fuldtid - også selv om de måtte ønske at være på deltid.

Undersøgelse fra Danske Regioner i 2018 viser, at der fra 2013 til 2018 kun er sket en stigning i de fuldtidsansatte fra 60 til 61 procent, hvilket er langt fra målsætningen om 80 procent på fuldtid i 2021. Det viser, at mange medarbejdere ikke ønsker fuldtid, og jeg har også fået flere henvendelser fra ansatte i Region Midtjylland, som bekræfter dette.

Det er den forkerte vej at gå, hvis arbejdsgiverne lægger massivt pres på medarbejdere for at få dem på fuldtid, hvis medarbejderen ikke ønsker det. Vi risikerer, at flere mistrives og bukker under for stress. I yderste konsekvens kan det få ansatte i sundhedsvæsenet til helt at fravælge arbejdet, og så har vi da for alvor skudt os selv i foden med ønsket om at presse flere op på fuld tid for at løse manglen på arbejdskraft.

I Kristendemokraterne vil vi en anden vej. Vi ønsker at tage udgangspunkt i medarbejdernes ønsker og behov og bruge positive incitamenter frem for pres. I KD tror vi på, at balance mellem arbejdsliv og familieliv er en afgørende forudsætning for, at medarbejdere trives. Vi tror på, at fleksibel arbejdstid er en god menneskelig investering for hele familien herunder børnenes trivsel. Vi går ind for valgfrihed, så mennesker, der ønsker fuld tid, skal have mulighed for det. Her er vi enige med Dansk Sygeplejeråd. Men samtidig er det vigtigt, at der er respekt og mulighed for at være på deltid.

Lad 2019 være året, hvor vi lytter til medarbejderne. Et år, hvor vi åbner op for flere uddannelsespladser for blandt andet sygeplejersker for eksempel på VIA, som der helt aktuelt er forslag om. Lad 2019 bliver et år, hvor vi gør det attraktivt at arbejde i sundhedsvæsenet, så vi sikrer balance mellem arbejdsliv og familieliv og balance mellem arbejdsopgaver, tid og krav på arbejdspladsen. Det giver langt mere arbejdslyst hos medarbejderne, hvis de oplever at have et meningsfyldt arbejde med et godt arbejdsmiljø og anerkendende ledere og kollegaer. Det er vejen frem.

Godt nytår.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kvinde forsvandt fra demensplejehjem og døde: - Afdækning af forløbet viser, at der er begået en fejl undervejs

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Udsigt til motorvejsramper splitter lokalområde: Nu kommer grundejerforening med et mere spiseligt forslag

Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Debat

Tag med på en togtur, Gert Bjerregaard: Letbanen er ikke totalt forældet, men fremtiden for kollektiv trafik

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Debat

Vi genbruger CO2 i landbruget: Det er ikke fair at gøre os til klimasyndere

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF

Jon Dagur er en hemmelighedsfuld AGF'er: - Jeg har ikke besluttet mig for noget som helst

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Alarm 112

Raserianfald i bus og tog: Passagerer flippede ud da de blev snuppet i at 'køre på røven'

Annonce