Annonce
Østjylland

Læserbrev: Nej til kæmpevindmøller ved Ålsrode

Åbent brev til Norddjurs kommunalbestyrele: Det er forkasteligt, at Norddjurs kommune vil erstatte fem små vindmøller mellem Ålsrode og Homå med tre til fire kæmpevindmøller.

Kæmpemøller er sundhedsskadelige. Børn og voksne vil hele døgnet rundt i 20 - 25 år pludselig blive udsat for kraftige lyde, lysglimt og en sekundvis banken. Folk, der bor nær en kæmpemølle, fortæller, at møllen pludselig lyder som et Herkulesfly over dem. Det påvirker psyke og helbred.

De store vindmøller skal ud på havet, for her på land, vil de genere 250 - 300 husstande = familier.Lige så problematisk ligger også Toubroskolen og Børneby Mølle i belastningszonen.

Der skal bruges energi og penge til at nedtage de fem små vindmøller(der også giver gener), selvom de kan fungere 10 år endnu.

Annonce

Et andet argument mod nye vindmøller er, at Tyskland ikke (mod EU´s regler) vil købe vores overskydende vindenergi, som derved går tabt. Det skyldes et manglende kabel ned til de energiforbrugende industrier i Sydtyskland. Lige nu falder elpriserne. Ejeren af det lille stykke jord, som vindmøllen står på, tjener uberettiget et stort beløb. Hvorfor er møllerne nu placeret nærmere Ålsrode?

Vore huspriser vil falde 15 pct., og der vil ske en fraflytning fra et velfungerende område.

I 27 kommunalpolitikere er valgt til at tjene borgernes interesser, og møllebyggeriet er udelukkende jeres ansvar. Hvis I stemmer ja, udsætter I jer selv for megen stor misbilligelse fra alle de børn og voksne, der hele døgnet rundt i 20 - 25 år vil generet af kæmpevindmøllerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce