Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Nicoline Koch på vej

Annonce

En virkelig god nyhed. Sådan tænkte jeg, da jeg her i avisen 15. april læste, at nu er statuen af Nicoline Koch godt på vej. Statuen, som er skabt af Liné Thordarson, er netop nu ved at blive støbt i Italien, og vi kommer i 2020 til at se den mere end to meter høje statue på sin plads foran Nikolinehus på Aarhus Ø.

Det er dejligt, at Aarhus husker sine kvinder. Det skete med at opkalde en plads efter Nicoline Koch og nu også med en statue.

Nicoline Koch var først privatlærerinde og senere skolebestyrerinde på Sorø Pigeskole. Efter studier i Paris overtog hun i 1916 Frk. Lindhardts højere Pigeskole i Aarhus, som lå i Christiansgade. Skolen, som var en pigeskole, var blevet grundlagt af Sofie Lindhard. Nicoline Koch sørgede hurtigt for, at skolen havde ret til at føre elever op til såvel mellemskole- som realeksamen.

En stor overraskelse kom i 1917: Ejeren af bygningen opsagde lejemålet med skolen. Det lykkedes da for Nicoline Koch at få økonomisk støtte til at bygge en stor, moderne skole på hjørnet af Mørksgade og Louisegade (som i dag hedder Åboulevarden). Den nye skole blev indviet i 1918, og den kom til at hedde N. Kochs Skole. I dag ligger den på Skt. Johannes Allé.

Det er virkelig dejligt, at en bygherre, her Selskabet Bricks, indtænker kunst i sit byggeri. I dette tilfælde en stærk, modig og kreativ århusiansk kvinde. Og jeg ser frem til at stå ved Nicolinehus den dag, afsløringen af kunstværket sker.

Lone Hindø, præst, medlem af Aarhus Byråd (S)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bakken Bears

Skrækpulje venter Bears i Champions League: - Det bliver nogle fantastiske kampe

Bakken Bears For abonnenter

Kommentar: Danmark har aldrig set et bedre hold end det Bakken Bears har lige nu

Annonce