x
Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Ny rutebilstation over Banegraven?

En placering tæt op ad Aarhus banegård er en indlysende fordel, og at rutebilerne i en nær fremtid kun kører på el, er ligeledes realistisk. Det er desuden vigtigt, at rutebilstationen ligger centralt i Aarhus, og at busserne nemt og hurtigt kan komme ud af byen mod nord, vest og syd, er altafgørende.

I reklamebranchen har man et begreb, der hedder ”brainstorm”, hjerne-storm. Det kan praktiseres, når man samler bureauets medarbejdere for at planlægge en ny reklamekampagne for en kunde. Gerne mange af husets folk kan deltage; for selv bureauets bogholder og bud kan bidrage med vigtige indspark. Et dårligt eller urealistisk forslag kan undertiden fremprovokere den helt rigtige opgaveløsning for kunden.

Et sådant indspark kan være mit forslag om en ny rutebilstation i Aarhus oven på Banegraven mellem M.P. Bruuns Gade og Frederiks Allé. Så kan man for så vidt godt bygge videre ovenpå rutebilstationen, hvis man kan lave forsvarlige funderinger.

Ved en sådan flytning af rutebilstationen får man samtidig en stor ny byggegrund, hvor rutebilstationen ligger i dag. Det er ret tæt på Dokk1 og mange andre vigtige anlæg som f.eks. Marselisborg Lystbådehavn.

Hvorfor er Banegraven et oplagt sted at bygge en ny rutebilstation?

Ja, en placering tæt op ad Aarhus banegård er en indlysende fordel, og at rutebilerne i en nær fremtid kun kører på el, er ligeledes realistisk. Det er desuden vigtigt, at rutebilstationen ligger centralt i Aarhus, og at busserne nemt og hurtigt kan komme ud af byen mod nord, vest og syd, er altafgørende.

Vi kan desuden god lide, at flere benytter den kollektive trafik, når man aflægger byen et besøg. Vedrørende nærhedsproblematikken kan man f.eks. spørge: ”Hvordan kan det være, at området ved Musikhuset foran Margrethe-pladsen altid har været så populær som turistbus-holdeplads?”

Jeg er helt klar over, at der allerede er udfærdiget store planer for overdækning af banegraven med bygning af kontorer, butikker, boliger, caféer og hotel, og at jeg sikkert ikke er den første, der peger på en rutebilstation tæt ved banegården; men lad så blot mit forslag være en støtte for den bedste løsning. Vores dejlige by har brug for en god Aarhus-historie.

Jørgen Kraglund. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce