Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Ny rutebilstation over Banegraven?

En placering tæt op ad Aarhus banegård er en indlysende fordel, og at rutebilerne i en nær fremtid kun kører på el, er ligeledes realistisk. Det er desuden vigtigt, at rutebilstationen ligger centralt i Aarhus, og at busserne nemt og hurtigt kan komme ud af byen mod nord, vest og syd, er altafgørende.

Annonce

I reklamebranchen har man et begreb, der hedder ”brainstorm”, hjerne-storm. Det kan praktiseres, når man samler bureauets medarbejdere for at planlægge en ny reklamekampagne for en kunde. Gerne mange af husets folk kan deltage; for selv bureauets bogholder og bud kan bidrage med vigtige indspark. Et dårligt eller urealistisk forslag kan undertiden fremprovokere den helt rigtige opgaveløsning for kunden.

Et sådant indspark kan være mit forslag om en ny rutebilstation i Aarhus oven på Banegraven mellem M.P. Bruuns Gade og Frederiks Allé. Så kan man for så vidt godt bygge videre ovenpå rutebilstationen, hvis man kan lave forsvarlige funderinger.

Ved en sådan flytning af rutebilstationen får man samtidig en stor ny byggegrund, hvor rutebilstationen ligger i dag. Det er ret tæt på Dokk1 og mange andre vigtige anlæg som f.eks. Marselisborg Lystbådehavn.

Hvorfor er Banegraven et oplagt sted at bygge en ny rutebilstation?

Ja, en placering tæt op ad Aarhus banegård er en indlysende fordel, og at rutebilerne i en nær fremtid kun kører på el, er ligeledes realistisk. Det er desuden vigtigt, at rutebilstationen ligger centralt i Aarhus, og at busserne nemt og hurtigt kan komme ud af byen mod nord, vest og syd, er altafgørende.

Vi kan desuden god lide, at flere benytter den kollektive trafik, når man aflægger byen et besøg. Vedrørende nærhedsproblematikken kan man f.eks. spørge: ”Hvordan kan det være, at området ved Musikhuset foran Margrethe-pladsen altid har været så populær som turistbus-holdeplads?”

Jeg er helt klar over, at der allerede er udfærdiget store planer for overdækning af banegraven med bygning af kontorer, butikker, boliger, caféer og hotel, og at jeg sikkert ikke er den første, der peger på en rutebilstation tæt ved banegården; men lad så blot mit forslag være en støtte for den bedste løsning. Vores dejlige by har brug for en god Aarhus-historie.

Jørgen Kraglund. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Advarselseslamperne blinker i Aarhus: Sager om plejesvigt rammer en ældrepleje under pres

Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce