Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Ny skole giver mere livskvalitet for elever med handicap

Elever, forældre, medarbejdere og ledere på Stensagerskolen (i Viby, red.) kan efter mange års uvished og ophold i utidssvarende bygninger nu endelig se frem til en mere varig løsning for Stensagerskolen. Stensagerskolen er Aarhus Kommunes største specialskoler for elever, der er skole for 235 elever med svære mentale og fysiske handicap.

Med aftalen om en ny skole til Gellerup, Toveshøj og Bispehaven har alle partier i Aarhus Byråd aftalt, at Stensagerskolen kan flytte til Tovshøjskolens lokaler, da eleverne og medarbejdere herfra fusionerer med Ellekærskolen. Det kræver en ombygning af Tovshøjskolen at gøre den klar til de nye elever fra skoleåret 2022/23 – men bygningerne har oplagte kvaliteter, som passer til målgruppen: Der er varmtvandsbassin, idrætshal, skolen er i et plan, og der er grønne områder og plads omkring skolen til at boltre sig, for blot at nævne nogle af kvaliteterne.

Flytningen er ventet, ønsket, mere fremadrettet og varig, end de modeller og beslutninger, som tidligere har været i spil for skolen. Pengene er afsat, og nu er løsningen for Stensagerskolen klart mere optimal.

Flytningen åbner også mulighed for at tænke bredere end blot ”skole og skoledag”. Vi har høje ambitioner om at skabe en ”Ny Stensagerskole”, der kan betyde mere livskvalitet for mennesker med handicap både i og uden for skoletiden.

Konkret kan Tovshøjskolen blive et sted, der lægger op til bevægelse, motion og både fysisk og psykisk trivsel for alle – og en ambition om, at endnu flere børn med handicap dyrker idræt og i langt højere grad bliver en del af foreningslivet.

Ensomhed er et vilkår i nogle familier med børn, der har handicap. Børn og unge med handicap og deres familier er i høj grad omgivet af professionelle. Tovshøjskolen kan også blive et sted, som i langt højere grad stimulerer til ikke-professionelle netværk. Forældre, bedsteforældre og søskende til børn med handicap har også brug for netværk.

Der ligger i det hele taget perspektiver og god energi i at tænke projektet ”Ny Stensagerskole” sammen med andre ambitioner. Det kunne være ambitionen om at skabe et ”handicapforeningernes hus”, som kan rumme organisationer, foreninger og andre, det har virke inden for det specialpædagogiske område.

Vi vil gerne opfordre til, at chancen for at sætte barren meget højere på vegne af handicappede børn i Aarhus Kommune bliver grebet. Vi vil i fællesskab afsøge mulighederne for, hvor langt vi kan nå, og vi vil arbejde positivt for at afsøge de muligheder og gevinster, som åbner sig med aftalen om flytningen til Tovshøjskolen.

Vi vil gerne invitere alle gode kræfter med, for i fællesskab når vi længst.

Stensagerskolen. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Debat

Marselistunnelen - en nødvendighed?

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce