Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Nye boligformer til alle – også handicappede og ældre

Kommunen bør inddrage såvel den tidligere som nuværende regerings beslutninger og økonomiske bidrag til at bekæmpe ensomheden. Denne anbefaling er kun blevet meget mere aktuel som følge af corona-epidemien.

Socialudvalget i Skanderborg Kommune begynder nu at se på nye boligformer på handicap- og ældreområdet og inviterer til en temadrøftelse om emnet. Handicaprådet og Seniorrådet ser frem til at deltage i drøftelserne af dette højaktuelle emne. Ensomhed blandt handicappede og ældre er et velkendt problem, som boligpolitikken stor indflydelse på.

Handicaprådet og Seniorrådet har i fællesskab indsendt et høringssvar til kommunens nye boligpolitik. Her anbefaler vi, at byrådet tager et visionært skridt, hvor man nytænker og beskriver fremtidens boformer i ”En kommune hvor alle er med – hele livet”.

Vi anbefaler, at byrådet bygger videre på boligpolitikken og involverer relevante interessenter i dialog om fremtidens boformer. For vi ønsker dialog om en visionær udvikling af nye boligområder, hvor der er plads til alle. En dialog om behovet for blandede boformer, der tager højde for sociale forhold, integration og rummer kulturforskelle. En dialog om varierede boligstørrelser til familier, singler og bofællesskaber, hvor der i alle tilfælde er taget højde for funktionsnedsættelser, aldersbetingede begrænsninger, plejebehov og tilgængelighed i begrebets bredeste betydning.

Handicaprådet og Seniorrådet peger også på, at kommunen bør inddrage såvel den tidligere som nuværende regerings beslutninger og økonomiske bidrag til at bekæmpe ensomheden. Denne anbefaling er kun blevet meget mere aktuel som følge af corona-epidemien.

Endvidere fremhæver vi, at boligpolitikken skal inddrage centerbyernes forskellige potentiale. Det er vigtigt, at boligpolitikken er med til at vise vejen for fremtidens boformer og tilgodeser de særlige behov som nogle handicappede og ældre har for trygge boliger, hvor borgerne let og praktisk kan modtage hjælp fra plejecentre og hjemmeplejen. Derfor foreslår vi, at byudviklere, boligforeninger, relevante interesseorganisationer, kommunens egne råd inviteres til at deltage i en visionær dialog om fremtidens boformer, som vil gøre en forskel i Skanderborg Kommune.

Vi håber, at byrådet er parat til at udmønte boligpolitikken i en visionær retning sammen med dem, der har skoen på.

Kristian Skovhus, formand for Seniorrådet i Skanderborg Kommune. Arkivfoto: Skanderborg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Annonce