Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Nytårsborgerkrig i Danmark?

Dertil er kommet stadig mere viden om, hvor meget det forurener, og altså hvor dyrt det er. Er det virkelig det værd? Kan vi ikke undvære den stakkede glæde ved synet af raketter?

Annonce

Vi har længe haft en god våbenlov i Danmark, og nu har vi også fået en terrorlov! Men en uges tid mellem jul og nytår har vi pludselig lov til at bruge livsfarligt fyrværkeri, som vi lyster, også børnene.

Da jeg var barn, syntes jeg, det var spændende. Jeg havde fire storebrødre, der lavede mange gale og livsfarlige streger den aften, men det var, før man fik klimabetænkelighed og tanker om at beskytte fugle og gamle og den slags blødsødne hensyn! I dag burde alting være anderledes.

Jeg er selv 78 år og tør næsten ikke gå uden for en dør hele julen og nytåret, for der skydes af hele tiden! Jeg nyder da at se de flotte raketter omkring kl. 24 nytårsaften fra mit vindue, men nu græder jeg samtidig, for jeg ved, at hvert eneste knald og himmelsyn koster et menneskeliv, som kunne være reddet for de penge, og jeg ved, at den nat bliver nogle børn og unge sårede og mister synet, og fugle og dyr og gamle mennesker bliver skræmte, og de, der hader nogen, kan næsten risikofrit angribe dem i den uge, og vi ved, at fyrværkeri er farlige våben, når de rammer. De kan gøre stor skade.

Dertil er kommet stadig mere viden om, hvor meget det forurener, og altså hvor dyrt det er. Er det virkelig det værd? Kan vi ikke undvære den stakkede glæde ved synet af raketter? Er vi blevet så forkælede, at politikerne ikke tør stoppe den galskab?

Hvorfor kunne det ikke være en god aften for alle, og ikke den uge, som mange gamle ser frem til med rædsel hele året? Kunne det ikke være politikernes generalprøve på alt det meget mere indgribende, de kommer til at byde befolkningen i fremtiden, hvis vi skal have en chance for at få en fremtid overhovedet? Modige politikere er en mangelvare i disse år, men det lykkedes da med tobakken?

Nu er tiden moden til at tvinge dem til at fortsætte ad modets vej, ikke? Vi skal bare nægte at stemme på feje politikere, så det er mit nytårsønske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce