Annonce
Debat

Læserbrev: Optræk til storkonflikt - styrk sammenholdet i fagbevægelsen

Illustration: Jens Nex
Annonce

De første strejkevarsler er sendt af sted, hvilket er naturligt, da arbejdsgiverne ikke har villet have den betalte frokostpause med i overenskomsten, og innovationsminister Sophie Løhde har givet udtryk for, at de offentligt ansatte har fået for høje lønstigninger og derfor nu skal holde igen.

I det hele taget har arbejdsgiverne været meget tilbageholdne med udspil under forhandlingerne. Pønser de på sammenbrud og lovindgreb? Lovindgreb er ikke vores kop te, det var det heller ikke ved OK13.

SF Fagklub i Århus støtter op om fagbevægelsens musketered, der skal sikre, at lærerne får en arbejdstidsaftale, der ikke er dikteret via lovgivning, en sikring af den betalte frokostpause og lavtlønskravet, der vil sikre blandt andet sosu-hjælpere og assistenter en større lønstigning end andre.

Det er helt på sin plads, at de offentligt ansatte forlanger lønstigninger, der matcher det opsving, der er i gang. Offentligt ansatte har vist ansvarlighed under krisen, nu er det deres tur. Det er ikke de få, der skal have mere, det er de mange.

I det hele taget skal denne overenskomstfornyelse vise, at offentligt ansatte er lige så vigtige for samfundet som lønmodtagerne i eksportvirksomhederne.

SF Fagklub i Århus støtter fagbevægelsens kamp for nye overenskomster, der respekterer den danske model og afspejler vigtigheden af de offentligt ansattes indsats. Offentligt og privat ansatte er hinandens forudsætninger, derfor opfordrer vi de privatansatte og deres fagforeninger til at bakke op om de rejste krav.

På baggrund af de massive lockout-varsler opfordrer vi fagbevægelsen til at sikre sig opbakning fra befolkningen. Befolkningens støtte og forståelse er vigtig og afgørende for at presse de offentlige arbejdsgivere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

AGF For abonnenter

Kampen kort: VAR, frispark og generel tumult dominerede i AGFs første sæson-nederlag

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

Annonce