Annonce
Læserbrev

Læserbrev: På høje tid at sadle om

For at sikre velfærdsområderne er der nu mere end nogensinde før behov for at effektivisere og invitere private ind i løsningen af opgaverne.

Skanderborg Kommune skal spænde livremmen ind. Det tekniske budget taler igen i år sit tydelige sprog. Kommunen er fortsat for dyr i drift og står samtidig over for store ekstraudgifter til velfærdsområderne og et enormt behov for nybyggeri og renoveringer. I 2023 vil der mangle hele 166 millioner kroner i kassen, hvis ikke vi sætter ind. Det betyder, der skal findes besparelser og effektiviseringer for godt og vel 50 millioner kroner årligt!

I Det Konservative Folkeparti mener vi, byrådet skulle have taget langt hårdere fat i budgetterne i de foregående år. Man skulle have holdt igen med driftsudvidelserne og udvist langt mere mod til at prioritere. Faktisk advarede vi mod driftsudvidelserne 2019 og spåede, at den valgte linje ville give økonomisk hovedværk i årene fremover. Men ønsket om at effektivisere og skære noget af det overflødige fra for at sikre overskud til velfærd og byggeri stod vi alene med.

For at sikre velfærdsområderne er der nu mere end nogensinde før behov for at effektivisere og invitere private ind i løsningen af opgaverne. Ikke for at effektivisere, privatisere og spare for besparelsens skyld. Men for at sikre overskuddet til de mange serviceopgaver, vi som kommune skal tages os af. Der skal være råd til det hele: pædagoger, lærere, SOSU’er, børnehaver mm. Så der skal sorteres i, hvad der er "nice to have" og "need to have".

I de kommende budgetforhandlinger er det igen klare konservative prioriteter at sikre den borgernære kernevelfærd generelt og sikre bedre vilkår for vores erhvervsliv. Vi vil sikre, at der er penge på kistebunden til både de varme hænder og byggeri - ikke kun de næste par år - men de næste mange år. Det kræver benhårde prioriteringer og effektiviseringer. Men det kan faktisk lade sig gøre.

Vi vil blandt andet: 1) konkurrenceudsætte en længere række tekniske opgaver og støttefunktioner og i det hele taget invitere flere private ind i løsningen af langt flere af kommunens opgaver, 2) reducere udgifterne til beskæftigelsesområdet og jobcenteret, så vi nærmer os udgiftsniveauet på landsplan, 3) reducere udgifterne til administration, 4) nedlægge en længere række af puljer, kommunen har oparbejdet gennem årene.

Til gengæld vil vi indføre en hjemmepasningsordning, hvor forældre kan passe deres børn hjemme mod et kontant tilskud. Og sidst men ikke mindst vil vi som en investering i fremtiden sætte ekstra penge af til vores erhvervsservice.

I Det Konservative Folkeparti mener vi, det er på tide at sadle om. Med forslagene forsøger vi at anvise en anden vej end den, der har været linjen de sidste mange år. En vej, hvor vi med henblik på at sikre servicen i stigende grad inviterer flere private ind i løsningen af opgaverne.

Thomas Cordtz (K), byrådsmedlem i Skanderborg Kommune. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

Debat

Hvorfor ikke otte spor?

AGF For abonnenter

Er Stig Inge Bjørnebye den rigtige for AGF? Det vigtigste lige nu er, at klubben igen har fået en sportschef

Annonce