Annonce
Debat

Læserbrev: På tide at Socialforvaltningens motto, Troværdighed, Engagement og Respekt, efterleves

Borgmesteren i Aarhus stiller glad og gerne op og tager æren, når byen roses og rangerer højt på lister over seværdige byer. Men når det kommer til listen over kommuners udgifter til voksenhandicapområdet, hvor Aarhus ligger nummer næstsidst, så er det pludselig alle andres skyld, at der ikke er råd til at gøre det bedre i landets næststørste by.

Begrundelsen for, at vi skal have kulturbyhovedstad og store, flotte pralebyggerier, er, at det tiltrækker erhvervslivet og dermed arbejdskraft, det er fint, men når vi nu har tiltrukket erhvervslivet og arbejdskraften, kunne disse så ikke være med til at understøtte de svageste i vores kommune?

Siden 2009 er der sparet over en halv milliard på socialområdet i Aarhus, og de kommende spareforslag vil æde endnu 300 millioner af området, som siden 2014 på voksenområdet er steget med 44 procent til i dag, uden at der er tilført området flere penge. Det må stoppe nu.

Byrådet må simpelthen vågne op nu og indse, at det ikke er værdigt og ordentligt, at mennesker med handicap risikerer at dø, fordi der ikke er personale nok til at passe på dem. Efteruddannelse og udvikling har været sat helt i stå i mange år, det går ikke længere. For lidt og for dårligt uddannet personale medfører magtanvendelser mod borgerne og vold mod personale, det et ikke i orden.

Det er på tide, man begynder at efterleve socialforvaltningens motto: Troværdighed, engagement og respekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

112

Politiaktion på Ringgadebroen afsluttet: Ung kvinde stod på ydersiden af broen

Sport

Kyniske Skjern vandt for syvende kamp i træk over Århus Håndbold

Annonce