Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Plads til alle i Smilets By – flere billigere og almene boliger

Annonce

Aarhus vokser. Flere flytter til byen, og det er fuldt forståeligt, når Aarhus nu er verdens bedste by. Men flere århusianere betyder også, at der skal bygges flere boliger. I Socialdemokratiet ønsker vi, at borgere med almindelige indkomster skal have bedre muligheder for at bo i byen. For som det er nu, bliver det sværere og sværere for den studerende, sygeplejersken, politibetjenten eller håndværkeren at få råd til at bo i Danmarks største byer. Det gælder også i Aarhus.

Vi har allerede set, hvad der kan ske, hvis udviklingen får lov til at fortsætte som i Paris, London og Stockholm. Mange af Europas hovedstæder er blevet til rigmandsbyer, hvor det kun er muligt at bo i centrum, hvis man har mange penge på bankkontoen. Konsekvensen er, at byen og borgerne deles op i rigmands- og fattigmandsområder. Det kan knække den sammenhængskraft, der er nødvendig for vores velfærdssamfund.

I Socialdemokratiet vil vi ikke se til fra sidelinjen. Vi vil præge vores storbyers udvikling. Derfor har vi lanceret et nyt boligudspil, hvor vi blandt andet ønsker at bygge 110.000 nye boliger i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Da Lars Løkke kom til magten, ville han som noget af det første liberalisere planloven og dermed svække opførelsen af nye billigere og almene boliger. Det fik vi heldigvis forhindret. Men vi er ikke tilfredse med at forhindre og rette op på Venstres fejl. Derfor foreslår vi også, at kommunerne får mulighed for at kræve, at helt op til 33 procent af nye boligområder reserveres til almene boliger. Det er et vigtigt skridt, for almene boliger sikrer en blandet sammensætning af boliger og borgere i byen.

Vores danske velfærdssamfund er stærkt, fordi vi er et sammentømret fællesskabet, hvor tilliden til hinanden er høj. Det kommer kun, fordi vi har boet med hinanden på kryds og tværs af etniske, sociale og økonomiske skel. Derfor ønsker vi i Socialdemokratiet, at der skal være plads til alle i vores byer. Danmark er for lille til for store forskelle.

Nicolai Wammen. Foto: Socialdemokratiet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce