Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Politikere går i store sko

Hvordan kan politikerne tro, at man ikke skal betale, når man bryder reglerne?

Nu ved jeg ikke helt, hvordan Århus Stiftstidendes artikel den 25. november, "Politiske partier nægter at betale for valgplakater", skal tolkes. Eller jo, det er vel egentlig helt tydeligt.

Hvem er det, der har små sko på eller er arrogante? Hvordan kan politikerne tro, at man ikke skal betale, når man bryder reglerne? Mener de, politikerne, at de er hævet over loven og kan gå ind og forhandle om en "bøde"?

Politikerne står åbenbart i kø for at komme ind og forhandle en "bøde" og i en anden virkelighed end skatteborgerne. Den mangel i betaling, som således vil opstå, vil politikerne altså smøre over på os skatteborgere.

Nu er det jo ikke en bøde, men en faktisk pris, som politikerne selv har påført sig ved at bryde reglerne, og som kommunen gennem Drift og Myndighed betaler for at få rettet. Det er da arrogant at sende regningen videre til skatteborgerne. Eller kan jeg, hvis jeg bryder reglerne og påfører kommunen en lille udgift, få den eftergivet? Eller, hvis det udløser en stor udgift, foreslå at slå halv skade?

Og usikkerheden på egen skostørrelse fortsætter. I andre kommuner, siger en politiker, er det billigere. Ja, sådan er kommunerne forskellige. Det burde selv politikerne vide. I Viborg parkerer patienter gratis på sygehuset. Det gør de ikke i Skejby.

Et andet paradoks er, at politikerne åbenbart ikke kan eller vil læse de regler, som de i princippet selv har vedtaget. Men det kan chef for Drift og Myndighed åbenbart, mens politikerne ikke kan.

Måske har nogle politikerne fået for store sko på? Det vil klæde politikerne ikke at gå i for store sko og ikke være arrogante. Ellers fører det til yderligere politikerlede.

Annonce
Allan Søndergaard. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce