Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Politisk makværk koster Favrskov dyrt

Reformen er på mange måder en gang politisk makværk.

Annonce

I Favrskov kommer vi desværre til at vinke farvel til et stort millionbeløb hvert år. Det er resultatet af den udligningsreform, som den socialdemokratiske regering og Venstre blev enige om forleden.

Reformen er på mange måder en gang politisk makværk. Jeg er med på, at nogle kommuner har særlige udfordringer, som kræver en økonomisk håndsrækning fra vi andre, men der skal være rimelighed i tingene. Det er svært at forstå, hvorfor Favrskov skal sende millioner til kommuner, som har en lavere skatteprocent end os. De pågældende kommuner kunne jo begynde med at hæve skatten og dermed selv bidrage til at lukke hullet i kassen, før man beder andre kommuner betale. Det er også svært at forstå, at vi skal sende penge til kommuner, der har et højere serviceniveau end Favrskov.

Det vil naturligvis kunne mærkes, når vi hvert år skal sende mange millioner ud af Favrskov. Det vil koste stillinger og betyde et lavere serviceniveau på en række områder.

Udligningsreformen er også en gang politisk makværk, fordi Socialdemokratiet og Venstre har givet hinanden håndslag på, at justeringer af reformen kun kan komme på tale, hvis modparten er enig. Det er helt vildt at udstyre en politisk modstander med vetoret, og alt andet lige betyder det, at reformen er støbt i beton i al evighed. Det er trist, at Venstre og Socialdemokratiet er smeltet sammen til en grå leverpostej uden synlige forskelle.

Fra flere sider er Det Konservative Folkeparti blev kritiseret for at stå uden for reformen. Sandheden er, at vi konservative blev kylet ud af forhandlingerne efter første møde, og siden har Socialdemokratiet og Venstre i ly af coronakrisen siddet og strikket en aftale sammen, der tilgodeser en lang række af de to partiers højborge. Dermed må det også være de to partier, der kommer til at stå på mål i forhold til, hvordan vi skal finde de mange millioner ekstra i Favrskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Aarhus For abonnenter

Lang kø til en plads på Aarhus Friplejehjem: - Vi fortæller, at der også kan ske fejl hos os

Annonce