Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Pris for rengøring må ikke ødelægge markedet

Jeg så gerne endnu mere rengøring end i dag, for eksempel to gange årlig hovedrengøring, for eksempel sommer og op mod jul. Det kræver dog, at et flertal i Aarhus Byråd vil støtte Dansk Folkeparti i det ønske.

Annonce

Lise Barsøe (LB) spørger 17. maj (i et læserbrev her i avisen, red.), om timeprisen på 388 kroner for ekstra rengøring fra kommunen i hjemmeplejen er korrekt. LB har også skrevet til mig direkte og fået svar.

Aarhus Kommune har på forsøgsbasis fået mulighed for at tilbyde eksisterende modtagere af hjemmehjælp ekstra rengøring. Vi fik mulighed for at lave forsøget, så kommunen kan være i konkurrence med private leverandører, så en borger ikke absolut skal vælge en privat leverandør, hvis man allerede har kommunal rengøringshjælp, er glad for den og vil have gjort ekstra rent.

Prisen for ekstra rengøring er beregnet ud fra kommunens samlede omkostninger og er ikke, som LB bemærker, timelønnen for rengøringshjælpen. Hvis man betaler 750 kr. for et olieskift hos mekanikeren, går pengene heller ikke til mekanikerens løn alene men også til administrationen, ferie, pension og andre omkostninger. Det samme gælder ekstra rengøring.

Jeg synes også, en timepris på 388 kr. i timen er høj og svær for mange pensionister at betale, blot fordi man ønsker lidt ekstra rengøring.

Derfor skal den grundlæggende rengøring, borgere får visiteret, også ske på et fornuftigt niveau. Jeg har altid kæmpet for mere rengøring i hjemmeplejen. Førhen blev der gjort rent hver 3. uge hos mange borgere, men det fik jeg ændret til hver 2. uge og afhænger altid af et individuelt behov. Jeg så gerne endnu mere rengøring end i dag, for eksempel to gange årlig hovedrengøring, for eksempel sommer og op mod jul. Det kræver dog, at et flertal i Aarhus Byråd vil støtte Dansk Folkeparti i det ønske.

Jette Skive (DF), rådmand, Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce