Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Rådmand sætter 'ræven til at vogte høns' på Ceres Park & Arena


Fredag 23. august bragte Århus Stiftstidende en artikel ”Rådmand vil give AGF to år mere på stadion.” Baggrunden er den, at AGF's forpagtning af Ceres Park & Arena udløber i 2020. Rådmandens (for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad, red.) begrundelse for at forlænge aftalen med to år er at skabe ro til at drøfte planerne om et nyt stadion.

Man må knibe sig selv i armen og spørge, om det virkelig er sandt. AGF har drevet Atletion, som det samlede område blev døbt, siden 2005. Her i maj kom revisionsfirmaet PWC med en brugerrapport, bestilt af Aarhus Kommune. I rapporten får AGF massiv kritik af driften af Ceres Park & Arena af alle brugerne. Lad mig nævne nogle hoved-kritikpunkter:

  • AGF har fokus på at tjene penge i stedet for at støtte op om idrætten i Aarhus
  • AGF beskyldes for at drive en erhvervspark og ikke en idrætspark
  • AGF agerer uden den store respekt for andre sportsgrene end fodbold
  • Det opleves ikke, at forpagter søger at understøtte ideen om en sportscampus
  • Standarden af samtlige haller er slidte og utidssvarende.

Svaret fra AGF i forhold til de slidte og utidssvarende forhold var: "Vi har på nuværende tidspunkt ikke incitament til at foretage disse investeringer, hvilket primært skyldes, at den nuværende forpagtningsaftale snart udløber.” Nej, men det burde de have gjort løbende. Jeg formoder, at Aarhus Kommune med forlængelsen af kontrakten har stillet krav til AGF om at foretage disse investeringer?

Flere af brugerne pegede da også på, at de helst ser, at forpagter ikke er aktør i området. Nogle ønsker kommunal drift, og to af håndboldklubberne overvejede at gå sammen og byde på driften af hallerne. I forlængelse af kritikken åbnede politikerne op for en anden forpagter af Atletion end AGF.

Man må spørge sig selv: Hvorfor har samme politikere med rådmanden i spidsen - og med opbakning fra Socialdemokratiet - nu ændret holdning?

Annonce

AGF's direktør, der er tilfreds med forlængelsen af forpagtningen, giver svaret: "Det vigtigste for os er et nyt stadion. Men vi har selv foreslået en kontraktforlængelse på Atletion, indtil der kom en afklaring på et nyt stadion.”

På trods af den massive kritik fra brugerne vælger rådmanden - støttet af Socialdemokratiet - at følge opfordringen fra AGF.

Det må vi tolke derhen, at samme politikere stadig er interesseret i at forære AGF et nyt stadion. Et stadion, som må antages at blive aksen i den nye sportscampus. Men vi kan konstatere, at AGF ikke til dato har magtet, evnet eller haft viljen til at understøtte ideen om en sportscampus. Hvorfor forventer samme politikere nu, at AGF med et nyt stadion vil ændre holdning hertil?

Beslutningen er nu udskudt til en anlægskonference i år, et seminar i foråret 2020 og en beslutning i september 2020. Vores svar til Aarhus Byråd er stadig: NEJ til byggeri af 1100 boliger i kilen.

Ceres Park og Arena samt Jydsk Væddeløbsbane. Foto: Axel Schütt
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce