Annonce
Østjylland

Læserbrev: Rart hvis politikerne lyttede

Der blev holdt borgermøde 20. august om fremtidens idrætsliv i Skanderborg Kommune i Veng. Det er et godt initiativ, Skanderborg Kommune har taget for at få analyseret idrætsfaciliteterne.

Den eneste minus er, at den skulle have været foretaget, før Skanderborg Kommune satte byggeriet af diverse haller i gang. Men det var nu, pengene skulle bruges, uanset at det ikke var undersøgt, hvad der var mest brug for.

Nu er der formentlig brugt en stor sum penge for at få belyst, hvad der er brug for, men ikke er penge til.

Det er ellers en meget fin analyse Center for forskning i idræt, sundhed og civilsamfund ved Syddansk Universitet og Idrættens Analyseinstitut har gennemført.

Det største ønske blandt borgerne i kommunen, især i den nordlige del, er ikke overraskende svømmefaciliteter.

Hvor ville det være rart, hvis politikkerne lyttede til borgerne, det er trods alt dem, der har valgt dem. Desværre er der mere prestige i at bygge et stort administrationsbygning til tre millioner kr. Når vi så samtidig ved, at borgerne ikke har noget at komme der efter, er det da helt galimatias. Kunne der ikke skæres lidt i den store bygning?

Det viser endnu engang, alt skal samles i Skanderborg, men vi er jo også med til at betale. Det er så heller ikke kun her i den nordlige del, der ikke bliver hørt. Hørning følte sig heller ikke særlig tilgodeset.

Analysen viste også, at det er meget vigtigt med idrætsfaciliteter i nærområdet. Det blev så påpeget, at vi kunne selv gå i gang.

En anden idé er at udlicitere opgaven, så løber det nok heller ikke løbsk med budgettet, som det har en vis tildens til, når det er offentlig.

Det er også meget godt med borgermøder, den eneste ulempe er, at politikerne har taget beslutningerne inden mødet finder sted. Det viste sig i hvert fald, at der ingen vilje var til at indfri borgernes, og især børnenes højeste ønske, nemlig en svømmehal. Alle vil ellers have glæde af en sådan, til fremme for sundheden for alle aldre i vores del af kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Århusianske personligheder har alle lært vigtigheden af at stå sammen

Navne

Aarhus-forfatter Louis Jensen er død

Aarhus

Konflikt i ældreplejen spidser til: Fagforbund forlader styregruppe bag omstridt omorganisering

Annonce