Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Regeringen vil styrke sundhedsvæsnet med 1.000 ekstra sygeplejersker

Med aftalerne sikrer vi flere ressourcer, i takt med at der bliver flere ældre, som skal have behandling i vores sundhedsvæsen. Og vi sikrer, at vores sundhedsvæsen kan udbygges med ny teknologi og nye behandlingsformer, som hele tiden dukker op.

Socialdemokratiet gik til valg på at sætte velfærden først. Og i løbet af vores første fire måneder har vi leveret på det løfte. Ikke mindst på sundhedsområdet, som vi giver et markant løft allerede fra næste år. Det er hårdt tiltrængt, for vi står med et sundhedsvæsen, som er presset på flere fronter.

Først indgik vi en aftale med regionerne, som sikrede ”det største løft af sundhedsområdet siden finanskrisen”, som Venstres regionsrådsformand i Syddanmark, Stephanie Lose, formulerede det. Derefter fremlagde vi vores finanslovsforslag med penge til, at vi kan ansætte 500 ekstra sygeplejersker allerede i 2020 og i alt 1.000 ekstra sygeplejersker fra 2021 og fremefter. Sådan som vi lovede i valgkampen.

Med aftalerne sikrer vi flere ressourcer, i takt med at der bliver flere ældre, som skal have behandling i vores sundhedsvæsen. Og vi sikrer, at vores sundhedsvæsen kan udbygges med ny teknologi og nye behandlingsformer, som hele tiden dukker op. Det er jo fantastisk, at vi både lever længere og kan behandle flere sygdomme.

Men det kræver også flere penge. Ellers vil de øvrige patienter i sundhedsvæsnet opleve, at kvaliteten af deres behandling forringes. Og her så vi desværre, at den tidligere regering var optaget af at sænke skatten for privatfly og virksomhedsarvinger og ikke sikrede tilstrækkeligt med ressourcer til vores sundhedsvæsen.

Jeg vil bestemt ikke påstå, at alle problemer i vores sundhedsvæsen forsvinder til næste år. For vi har oplevet rigtig mange år, hvor der er blevet skåret ned. Og der er derfor mange steder, hvor personalet løber for stærkt, og hvor patienter og pårørende ikke føler, at der er tid nok. Men vi tager et første skridt i retning af atter at styrke vores fælles velfærd.

Annonce
Rasmus Horn Langhoff, Socialdemokratiet, medlem af Folketinget. Foto: Steen Brogaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce