Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Region Midtjylland svigter sine ansatte

Jeg finder det en sølle personalepolitik! Kan det være en del af forklaring på personaleflugten i Skejby – også fra psykiatrien?

Jeg har i mange år været patientrådgiver ved Psykiatrisk Hospital i Risskov. Da hospitalet i efteråret 2018 flyttede til Skejby, betød det ændringer i mangt og meget – også for os patientrådgivere. Bl.a. skal vi nu betale parkeringsafgifter for at udføre vores frivillige og beskedent honorerede hverv.

Som beskikket patientrådgiver for en patient skal man aflægge det første besøg senest 24 timer efter beskikkelsen, herefter mindst én gang om ugen, men ellers efter behov, dvs. meget ofte mere end én gang om ugen. Sådan er dét, og det kan ikke være anderledes. Men p-afgifterne løber op i anselige beløb. Meget ofte har man fire-fem beskikkelser eller flere på én gang. Disse besøg kan ikke gennemføres på én time, men p-afgiften kunne lægge op til, at man "japper" besøgene igennem for at begrænse p-afgiften. Jeg siger ikke, det sker - men kan det udelukkes?

Men også personalet, herunder sygeplejersker, sosu-assistenter og ikke-faglærte, rammes. De har fået en aftale om at betale 250 kr. pr. måned for at parkere ved deres arbejdsplads. Det er på årsbasis 3.000 kr. Med en trækprocent på 50 skal man tjene 6.000 kr. Der er med andre ord for disse lavtlønsgrupper tale om en årlig nedgang i reallønnen på 6.000 kr. Jeg finder det skamløst!

Men sigter jeg ikke på den forkerte? Det er jo ikke Region Midt, der pålægger folk disse p-afgifter, men et privat p-selskab, der står for opkrævningen af p-afgifterne.

Det kan meget vel tænkes, at Region Midt, for at skåne skatteyderne, har overladt det til et privat firma at bekoste etableringen af p-pladserne mod, at firmaet kan opkræve p-afgifterne. Men herved bliver grupperne af bl.a. patientrådgivere, sygeplejersker, sosu-assistenter og ufaglært personale ikke skånet. Jeg finder det en sølle personalepolitik! Kan det være en del af forklaring på personaleflugten i Skejby – også fra psykiatrien?

Denne situation har Region Midt efterladt sit personale i! Det er intet mindre end usselt!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Kulturrådmanden svarer igen: P-kaos på fiskerihavnen er ikke mit bord

Annonce