Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Region Midtjylland svigter sine ansatte

Jeg finder det en sølle personalepolitik! Kan det være en del af forklaring på personaleflugten i Skejby – også fra psykiatrien?

Annonce

Jeg har i mange år været patientrådgiver ved Psykiatrisk Hospital i Risskov. Da hospitalet i efteråret 2018 flyttede til Skejby, betød det ændringer i mangt og meget – også for os patientrådgivere. Bl.a. skal vi nu betale parkeringsafgifter for at udføre vores frivillige og beskedent honorerede hverv.

Som beskikket patientrådgiver for en patient skal man aflægge det første besøg senest 24 timer efter beskikkelsen, herefter mindst én gang om ugen, men ellers efter behov, dvs. meget ofte mere end én gang om ugen. Sådan er dét, og det kan ikke være anderledes. Men p-afgifterne løber op i anselige beløb. Meget ofte har man fire-fem beskikkelser eller flere på én gang. Disse besøg kan ikke gennemføres på én time, men p-afgiften kunne lægge op til, at man "japper" besøgene igennem for at begrænse p-afgiften. Jeg siger ikke, det sker - men kan det udelukkes?

Men også personalet, herunder sygeplejersker, sosu-assistenter og ikke-faglærte, rammes. De har fået en aftale om at betale 250 kr. pr. måned for at parkere ved deres arbejdsplads. Det er på årsbasis 3.000 kr. Med en trækprocent på 50 skal man tjene 6.000 kr. Der er med andre ord for disse lavtlønsgrupper tale om en årlig nedgang i reallønnen på 6.000 kr. Jeg finder det skamløst!

Men sigter jeg ikke på den forkerte? Det er jo ikke Region Midt, der pålægger folk disse p-afgifter, men et privat p-selskab, der står for opkrævningen af p-afgifterne.

Det kan meget vel tænkes, at Region Midt, for at skåne skatteyderne, har overladt det til et privat firma at bekoste etableringen af p-pladserne mod, at firmaet kan opkræve p-afgifterne. Men herved bliver grupperne af bl.a. patientrådgivere, sygeplejersker, sosu-assistenter og ufaglært personale ikke skånet. Jeg finder det en sølle personalepolitik! Kan det være en del af forklaring på personaleflugten i Skejby – også fra psykiatrien?

Denne situation har Region Midt efterladt sit personale i! Det er intet mindre end usselt!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus

Norringholm

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce