Annonce
Debat

Læserbrev: Regionen bør fejre det europæiske samarbejde

Kære Regionsrådsformand Anders Kühnau. Jeg skriver til dig i anledningen af Europadagen 9. Maj.

Med Europadagen fejrer vi det europæiske samarbejde, og overalt i Europa flages der med Europaflaget blandt andet fra rådhuse. 9. Maj 1950 fremlagde den daværende franske udenrigsminister Robert Schuman sine tanker om det fremtidige europæiske samarbejde. De tanker, der først blev til kul- og stålunionen og siden til EF og EU.

Region Midtjylland nyder godt af det europæiske samarbejde. Vi fik stor støtte til det europæiske kulturår. Vores store virksomheder handler frit i Europa og bruger de handelsaftaler, EU laver med resten af verden.

Vi bliver desværre også ramt, når samarbejdet ophører. For eksempel er Arla, der har hovedkontor i Aarhus, udfordret af det forestående Brexit, og virksomheden har allerede nu bebudet afskedigelse af medarbejdere. Det samme med Danish Crown.

Vores virksomheder har også stor gavn af, at der kan rekrutteres medarbejdere uden besvær fra hele Europa - blandt andet på vores hospitaler. Vores mange studerende på universitetet og andre uddannelsesinstitutioner har bruger Erasmus-programmet, hvor studerende får støtte til at studere i udlandet, ligesom mange studerende kommer til Midtjylland med Erasmus.

Europabevægelsen og Europæisk ungdom i Aarhus fejrer Europadagen med et såkaldt Pulse of Europe-optog, som starter fra Store torv i Aarhus. Du er meget velkommen til at gå med, hvis du har tid. Vi vil opfordre dig til, at der flages med Europaflaget fra regionshuset og andre regionale institutioner 9. maj. En midtjysk gestus for det samarbejde som regionen i den grad nyder godt af.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Bilisterne kæmper om udendørs parkeringspladser: Samtidig står supersygehusets p-hus halvtomt

Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

112

Skulle tisse men fik ølkrus i hovedet: Tumult i nattelivet endte med kvælertag

Annonce