Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Rolighedsvej, en simpel sag - for nogle

Vi håber, at byrådspolitikerne på næste byrådsmøde 26. februar, hvor sagen behandles, vil svare på dette simple spørgsmål i en – for os – principiel sag.
Annonce

Onsdag 5. februar var cirka 50 borgere samlet i en demonstration udenfor rådhuset i Aarhus. De 50 borgere repræsenterer ”Med hjerte for Aarhus”, hvis netværk bygger på otte fællesråd, ni borgergrupper og tre grundejerforeninger – alle i og omkring midtbyen. Dvs. et bagland, der tæller rigtig mange mennesker.

Grunden til demonstrationen var, at byrådet kl. 16 skulle behandle et forslag til ny lokalplan for en grund i Risskov.

Vi vil gerne understrege, at vores baggrund for at deltage udelukkende har bund i sagens principielle karakter. Det principielle består i, at man for et område vil lave en ny lokalplan efter kun to år – vel at mærke uden at der kan gives saglige begrundelser for, hvad der har ændret sig i løbet af de to år. Det er rigtig uheldigt for alle parter, da det skaber grobund for usikkerhed, mistillid og megen snak.

Af den grund fik samtlige politikere forud for byrådsmødet tilsendt et bekymringsbrev underskrevet af alle i netværket ”Med hjerte for Aarhus”.

Da byrådsmødet startede kl. 16, gik mange med ind til mødet, hvor forslaget om ny lokalplan for Rolighedsvej 16 A skulle behandles som pkt. 11. Byrådsmedlem Keld Hvalsø bad om udvidet taletid til pkt. 11. Som mødeleder godkendte borgmester Jacob Bundsgaard dette med en bemærkning om, at det jo var en ”simpel” sag. Stille uro bredte sig på tilhørerrækkerne.

For det første er det unødvendigt som ordstyrer at værdilade en sag som ”simpel”. For det andet er det at negligere, at mange borgere følger denne sag nøje. Det er ikke uden grund, at vi har sendt bekymringsbrevet.

Det er op ad bakke og ikke befordrende for den demokratiske proces, når en sag, der har borgernes udtalte opmærksomhed, bliver karakteriseret som ”simpel”.

Sagen om Rolighedsvej har været dækket fint af bl.a. Århus Stiftstidende, så vi vil ikke gå i detaljer med den, men blot fortsat undre os over, hvilke saglige begrundelser der er for forslag om lokalplan 1113 – en lokalplan, som tillader udstykning og nybygning på en grund, hvor gældende lokalplan 1031 fra 2017 klart formulerer, at der ikke må udstykkes eller bygges yderligere på grunden.

Øjensynligt har nogle politikere glemt ord som bevaringsværdi, kulturhistorie og nabohensyn i løbet af et par år.

Derfor er vores spørgsmål fortsat, hvilke saglige hensyn ligger til grund for forslag om ny lokalplan 1113?

Vi håber, at byrådspolitikerne på næste byrådsmøde 26. februar, hvor sagen behandles, vil svare på dette simple spørgsmål i en – for os – principiel sag.

Tegning Jens Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Forskerne følger os: Vi er på nippet til at slække på forsigtigheden

Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Alarm 112

Mand sigtet for vold mod person i offentlig tjeneste: DSB-medarbejder overfaldet, da han bad mand tage mundbind på

Annonce