Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Sæt stole på løbebanen

Annonce

I de seneste dage har der været et par læserbreve i Århus Stiftstidende om Jydsk Væddeløbsbane og stadion.

Vi har at gøre med et unikt område omkring stadion og væddeløbsbanen, et åndehul for mange århusianere og alle dem, som kommer på stadion og væddeløbsbanen. Det vil være det rene vanvid, hvis man begyndte at bygge boliger i den grønne kile, der strækker sig fra Havreballe Skov til Højen, og på nogle af de parkeringspladser, som er tilknyttet stadion, Friheden, cykelbanen og væddeløbsbanen. Og det er ene og alene for at finansiere et nyt stadion.

Det stadion, som vi har, fejler absolut ingenting. Vores atletiksportsudøvere får masser af medaljer på Aarhus Stadion, og det har AGF også fået for år tilbage. Nu har det så gået knap så godt for AGF de seneste år, og nu vil man flytte fokus for manglende succes ved at påstå, at vores stadion ikke er optimalt.

Jeg er enig i, at det er et fantasifoster at påstå, at det skyldes vores stadion. Det er muligt, at der skal investeres lidt penge på toiletforholdene og andet. Det vil koste en brøkdel af de investeringer, man taler om ved evt. at vende stadion og bygge nye anlæg - et beløb i størrelsesorden 300 til 400 millioner kroner.

Der er rigeligt med tilskuerplads på vores stadion, og skulle vi komme i den lykkelige situation, at AGF kan tiltrække flere tilskuere, end der er plads til, kan man opsætte stole på de pågældende løbebaner helt uden problem. Det kan man i øvrigt gøre, uanset om der mangler pladser, hvis man synes, at publikum skal tættere på - noget, man taler meget om.

Vi skal ikke lade byudviklere og smarte arkitekter nedlægge gode rekreative områder, som mange århusianerne holder rigtig meget af, bare for at finansiere et nyt stadion. Det vil klæde disse byudviklere og arkitekter at finde egnede steder i Aarhus Kommune, bl.a. ved vores indfaldsveje, hvor der evt. kan laves et nyt sportsanlæg, hvis der er behov for det. Så kan man ved samme lejlighed se på finansiering.

Det kan ikke være rigtigt, at det er den århusianske befolkning, der skal miste dejlige rekreative områder, som tidligere byrådsmedlemmer har fået lavet, for at tilfredsstille en fodboldklub. Hvis AGF, som er et børsnoteret selskab, selv kan skaffe midler til et nyt stadion bl.a. igennem sponsorater og lignende, vil man også have en helt anden situation.

Vi skal passe på, at det ikke bliver sådan, at fordi man ønsker et nyt stadion, skal gamle områder stå for skud for at få det finansieret, nej, vi skal skabe nye områder til glæde for nye generationer, og der kan kreative byudviklere og arkitekter så tjene deres penge ved sådanne projekter uden, at det skal gå ud over nuværende områder, for dét er ikke den rigtige måde at udvikle vores by på.

Knud Mathiesen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Helt friske corona-smittetal: Aarhus er stadig langt over grænsen for at blive grøn kommune

Aarhus

Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar: Antallet af smittede er nu oppe på 25

Østjylland

Manden bag en af Aarhus' største erhvervssucceser i ny bog: Succesfuld ledelse er ikke kompliceret

Annonce