Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Sæt stole på løbebanen

I de seneste dage har der været et par læserbreve i Århus Stiftstidende om Jydsk Væddeløbsbane og stadion.

Vi har at gøre med et unikt område omkring stadion og væddeløbsbanen, et åndehul for mange århusianere og alle dem, som kommer på stadion og væddeløbsbanen. Det vil være det rene vanvid, hvis man begyndte at bygge boliger i den grønne kile, der strækker sig fra Havreballe Skov til Højen, og på nogle af de parkeringspladser, som er tilknyttet stadion, Friheden, cykelbanen og væddeløbsbanen. Og det er ene og alene for at finansiere et nyt stadion.

Det stadion, som vi har, fejler absolut ingenting. Vores atletiksportsudøvere får masser af medaljer på Aarhus Stadion, og det har AGF også fået for år tilbage. Nu har det så gået knap så godt for AGF de seneste år, og nu vil man flytte fokus for manglende succes ved at påstå, at vores stadion ikke er optimalt.

Jeg er enig i, at det er et fantasifoster at påstå, at det skyldes vores stadion. Det er muligt, at der skal investeres lidt penge på toiletforholdene og andet. Det vil koste en brøkdel af de investeringer, man taler om ved evt. at vende stadion og bygge nye anlæg - et beløb i størrelsesorden 300 til 400 millioner kroner.

Der er rigeligt med tilskuerplads på vores stadion, og skulle vi komme i den lykkelige situation, at AGF kan tiltrække flere tilskuere, end der er plads til, kan man opsætte stole på de pågældende løbebaner helt uden problem. Det kan man i øvrigt gøre, uanset om der mangler pladser, hvis man synes, at publikum skal tættere på - noget, man taler meget om.

Vi skal ikke lade byudviklere og smarte arkitekter nedlægge gode rekreative områder, som mange århusianerne holder rigtig meget af, bare for at finansiere et nyt stadion. Det vil klæde disse byudviklere og arkitekter at finde egnede steder i Aarhus Kommune, bl.a. ved vores indfaldsveje, hvor der evt. kan laves et nyt sportsanlæg, hvis der er behov for det. Så kan man ved samme lejlighed se på finansiering.

Det kan ikke være rigtigt, at det er den århusianske befolkning, der skal miste dejlige rekreative områder, som tidligere byrådsmedlemmer har fået lavet, for at tilfredsstille en fodboldklub. Hvis AGF, som er et børsnoteret selskab, selv kan skaffe midler til et nyt stadion bl.a. igennem sponsorater og lignende, vil man også have en helt anden situation.

Vi skal passe på, at det ikke bliver sådan, at fordi man ønsker et nyt stadion, skal gamle områder stå for skud for at få det finansieret, nej, vi skal skabe nye områder til glæde for nye generationer, og der kan kreative byudviklere og arkitekter så tjene deres penge ved sådanne projekter uden, at det skal gå ud over nuværende områder, for dét er ikke den rigtige måde at udvikle vores by på.

Annonce
Knud Mathiesen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce