Annonce
Debat

Læserbrev: Selvfølgelig skal vi have videoovervågning i Aarhus

Jakob Søgaard Clausen, folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Østjylland. Pressefoto

På finansloven for 2018 afsatte Dansk Folkeparti og regeringen midler til mere videoovervågning. Det kommer nu Østjylland til gode. Østjyllands Politi har nemlig meldt ud, at de ønsker at opsætte mere videoovervågning i Randers, Grenaa og på Banegårdspladsen og Åboulevarden i Aarhus C.

Det er en fantastisk nyhed og bør være første skridt i en mere og bedre videoovervåget hverdag. Jeg mener ikke, vi bør frygte videoovervågningen. Har man ikke noget at skjule, bør man ikke have et problem. Og har man det, så bør det også være svært at leve i dagens Danmark. Videoovervågningen findes nemlig allerede mange steder. Eksempelvis når vi handler ind Føtex eller spiser en bruger på McDonald's. Men bliver vi generet af det? Nej! Hvorfor skulle det så være et problem, når vi bevæger os ud i det offentlige rum?

Nogle vil påstå, at videoovervågningen skaber falsk tryghed. Det er jeg helt uenig i. Hver gang en kriminel kommer bag lås og slå stiger trygheden. Tag eksempelvis Åboulevarden. Her sker der jævnligt voldelige overfald i nattelivet. Mere videoovervågning vil kunne være med til at fange og få dømt de kriminelle, voldelige personer, som hærger nattelivet. Det giver tryghed.

Videoovervågningen virker altså. Både i forhold til at opklare kriminalitet, der er sket, men også til at forhindre, at det sker. I flere af Aarhus' ghettoer har man eksempelvis gode erfaringer med videoovervågning, som har været med til at nedbringe udgifter til hærværk. Også i forhold til de mange tricktyverier, der begås, er videoovervågningen afgørende for opklaringen. Eksempelvis viser tal, jeg har fået fra Østjyllands Politi, en sigtelsesprocent på kun 15 for tricktyverier begået på gadeplan i 2017. For tricktyverier i butikker var sigtelsesprocenten på hele 84! Her må den afgørende forskel naturligvis være butikkernes videoovervågning.

En anden og overset fordel ved videoovervågning er i sager om forsvundne personer. Her spiller videoovervågningen også en afgørende rolle. Hvem husker ikke den tragiske sag fra starten af 2017, hvor 24-årige Nick fra Horsens forsvandt efter en bytur i Aarhus og blev fundet i Aarhus Havn nogle måneder senere. Mere videoovervågning kunne ikke have reddet ham, men det kunne have hjulpet gevaldigt på opklaringsarbejdet.

Og det er netop det, som er det centrale med videoovervågning. Det gør det nemmere at opklare hændelser, og derfor skal vi selvfølgelig have mere af det.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

I 2018 skulle farten ned i cyklisternes yndlingsgade: Tre år efter venter gaden stadig

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

AGF

AGF-anfører holder hovedet højt trods måltørke: - Nej, nej, jeg er ikke ramt på selvtilliden

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

AGF

Se højdepunkterne: AGF sendt ud i pokalmørket efter ny tandløs indsats

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Debat

På jagt efter en p-plads i timevis: Vi forbedrer klimaet, hvis vi lukker byen for biler

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Kultur For abonnenter

Ny stor dansk filmsatsning smider Karen og Robert ud af deres villa - de bor nemlig i en kopi af kendt dansk sangers barndomshjem

Annonce