Annonce
Debat

Læserbrev: Selvfølgelig skal vi have videoovervågning i Aarhus

Jakob Søgaard Clausen, folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Østjylland. Pressefoto

På finansloven for 2018 afsatte Dansk Folkeparti og regeringen midler til mere videoovervågning. Det kommer nu Østjylland til gode. Østjyllands Politi har nemlig meldt ud, at de ønsker at opsætte mere videoovervågning i Randers, Grenaa og på Banegårdspladsen og Åboulevarden i Aarhus C.

Det er en fantastisk nyhed og bør være første skridt i en mere og bedre videoovervåget hverdag. Jeg mener ikke, vi bør frygte videoovervågningen. Har man ikke noget at skjule, bør man ikke have et problem. Og har man det, så bør det også være svært at leve i dagens Danmark. Videoovervågningen findes nemlig allerede mange steder. Eksempelvis når vi handler ind Føtex eller spiser en bruger på McDonald's. Men bliver vi generet af det? Nej! Hvorfor skulle det så være et problem, når vi bevæger os ud i det offentlige rum?

Nogle vil påstå, at videoovervågningen skaber falsk tryghed. Det er jeg helt uenig i. Hver gang en kriminel kommer bag lås og slå stiger trygheden. Tag eksempelvis Åboulevarden. Her sker der jævnligt voldelige overfald i nattelivet. Mere videoovervågning vil kunne være med til at fange og få dømt de kriminelle, voldelige personer, som hærger nattelivet. Det giver tryghed.

Videoovervågningen virker altså. Både i forhold til at opklare kriminalitet, der er sket, men også til at forhindre, at det sker. I flere af Aarhus' ghettoer har man eksempelvis gode erfaringer med videoovervågning, som har været med til at nedbringe udgifter til hærværk. Også i forhold til de mange tricktyverier, der begås, er videoovervågningen afgørende for opklaringen. Eksempelvis viser tal, jeg har fået fra Østjyllands Politi, en sigtelsesprocent på kun 15 for tricktyverier begået på gadeplan i 2017. For tricktyverier i butikker var sigtelsesprocenten på hele 84! Her må den afgørende forskel naturligvis være butikkernes videoovervågning.

En anden og overset fordel ved videoovervågning er i sager om forsvundne personer. Her spiller videoovervågningen også en afgørende rolle. Hvem husker ikke den tragiske sag fra starten af 2017, hvor 24-årige Nick fra Horsens forsvandt efter en bytur i Aarhus og blev fundet i Aarhus Havn nogle måneder senere. Mere videoovervågning kunne ikke have reddet ham, men det kunne have hjulpet gevaldigt på opklaringsarbejdet.

Og det er netop det, som er det centrale med videoovervågning. Det gør det nemmere at opklare hændelser, og derfor skal vi selvfølgelig have mere af det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce