Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Læserbrev: Selvfølgelig vil sygeplejersker ikke arbejde fuldtid

Katrine Kjeldbjerg. Privatfoto

Over halvdelen af alle sygeplejersker er på deltid, mens der er mangel på sygeplejersker rundt omkring i landet. Hvorfor kan vi sygeplejersker så ikke bare arbejde fuldtid, så går det hele jo op?

Regionerne har de sidste fem år forsøgt at få flere sygeplejersker til at arbejde fuldtid, men indsatsen har været mislykket. Over halvdelen af alle sygeplejersker vil ikke arbejde 37 timer om ugen. Ikke overraskende, tænker jeg.

Jeg har selv arbejdet fuldtid i skiftende vagter, men efter halvandet år søgte jeg ind på kandidatuddannelsen, blandt andet for at få bedre arbejdsvilkår og (forhåbentlig) en bedre løn, når jeg er færdiguddannet.

Som sygeplejerske er det for mange af os en stor udfordring at få arbejdsliv og privatliv til at hænge sammen med skiftende vagter. Når arbejdsdagen samtidig er presset, og lønnen på ingen måde kompenserer for ulemperne, ja, så bliver løsningen selvfølgelig at gå ned i tid.

Det er jo heller ikke ukendt, at mange sygeplejerske bliver sygemeldt med stress. At gå på deltid kan også være en måde at beskytte sig selv på, fordi vores arbejdsvilkår er så dårlige nu, at vi ikke kan holde til at arbejde på fuldtid. En del sygeplejersker vil egentlig gerne arbejde fuldtid, men det er for hårdt, både fysisk og psykisk.

Men der mangler jo sygeplejersker! Ganske rigtigt, men hvis de sygeplejersker, der allerede er derude, skal arbejde 37 timer om ugen, i skiftende vagter, til en pinligt ringe løn, så tror jeg, vi kommer til at mangle endnu flere sygeplejersker på den lange bane, fordi personalet går ned med stress med stribe. Alternativt må man jo overveje, om fuldtid som sygeplejerske virkelig skal være 37 timer om ugen.

Jeg mener bestemt ikke, løsningen på problematikken er kun at opslå fuldtidsstillinger som det har været fremme i medierne for nylig. Så har Rigsrevisionen jo slet ikke forstået, hvad det drejer sig om, nemlig at sygeplejerskernes arbejdsvilkår skal ændres, førend vi kan holde til at arbejde fuldtid.

Med de arbejdsvilkår vi sygeplejersker har i dag er det simpelthen for hårdt, at arbejde 37 timer om ugen. Jeg vil gerne arbejde fuldtid, hvis altså arbejdsvilkår og løn hænger sammen.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Byudvikling

Kritisk byrådsmedlem afvist til borgermøde om havneudvidelse: - Jeg synes, det er ærgerligt og uklogt

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Aarhus For abonnenter

Profileret plejehjem i Aarhus sendt til tælling: - Det er næsten værre end Else i liftselen på Kongsgården

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce