Annonce
Debat

Læserbrev: Selvfølgelig vil sygeplejersker ikke arbejde fuldtid

Katrine Kjeldbjerg. Privatfoto

Over halvdelen af alle sygeplejersker er på deltid, mens der er mangel på sygeplejersker rundt omkring i landet. Hvorfor kan vi sygeplejersker så ikke bare arbejde fuldtid, så går det hele jo op?

Regionerne har de sidste fem år forsøgt at få flere sygeplejersker til at arbejde fuldtid, men indsatsen har været mislykket. Over halvdelen af alle sygeplejersker vil ikke arbejde 37 timer om ugen. Ikke overraskende, tænker jeg.

Jeg har selv arbejdet fuldtid i skiftende vagter, men efter halvandet år søgte jeg ind på kandidatuddannelsen, blandt andet for at få bedre arbejdsvilkår og (forhåbentlig) en bedre løn, når jeg er færdiguddannet.

Som sygeplejerske er det for mange af os en stor udfordring at få arbejdsliv og privatliv til at hænge sammen med skiftende vagter. Når arbejdsdagen samtidig er presset, og lønnen på ingen måde kompenserer for ulemperne, ja, så bliver løsningen selvfølgelig at gå ned i tid.

Det er jo heller ikke ukendt, at mange sygeplejerske bliver sygemeldt med stress. At gå på deltid kan også være en måde at beskytte sig selv på, fordi vores arbejdsvilkår er så dårlige nu, at vi ikke kan holde til at arbejde på fuldtid. En del sygeplejersker vil egentlig gerne arbejde fuldtid, men det er for hårdt, både fysisk og psykisk.

Men der mangler jo sygeplejersker! Ganske rigtigt, men hvis de sygeplejersker, der allerede er derude, skal arbejde 37 timer om ugen, i skiftende vagter, til en pinligt ringe løn, så tror jeg, vi kommer til at mangle endnu flere sygeplejersker på den lange bane, fordi personalet går ned med stress med stribe. Alternativt må man jo overveje, om fuldtid som sygeplejerske virkelig skal være 37 timer om ugen.

Jeg mener bestemt ikke, løsningen på problematikken er kun at opslå fuldtidsstillinger som det har været fremme i medierne for nylig. Så har Rigsrevisionen jo slet ikke forstået, hvad det drejer sig om, nemlig at sygeplejerskernes arbejdsvilkår skal ændres, førend vi kan holde til at arbejde fuldtid.

Med de arbejdsvilkår vi sygeplejersker har i dag er det simpelthen for hårdt, at arbejde 37 timer om ugen. Jeg vil gerne arbejde fuldtid, hvis altså arbejdsvilkår og løn hænger sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce