Annonce
Debat

Læserbrev: Send ikke ghettoplanens regning til lejerne

Foto: Jens Thaysen
Annonce

LÆSERBREV: Det er ikke gået ubemærket hen, at regeringen med sin ghettoplan vil bruge ganske mange penge på at omdanne de mest udsatte boligområder.

Man kunne få det indtryk, at planen var at tilføre penge fra staten til at løse dette fælles problem. Men nej, planen er at sende regningen til den million mennesker, der bor i landets øvrige almene boliger. Det er nemlig regerings oplæg at betale regningen med lejernes penge.

I Danmark har vi et unikt system, hvor lejerne i almene boliger sparer op til fremtidige renoveringer i den såkaldte Landsbyggefonden. Det er en del af forklaringen på, at de almene boliger er i en god vedligeholdelsesstand, og at vi i modsætning til mange af vores nabolande ikke har forslummede boligområder i Danmark.

Landsbyggefonden udbetaler hvert år penge af opsparingen til områder, der trænger til renovering. Det gælder også en række steder her i Aarhus, hvor boligområder har fået en opdatering og fremtidssikring til glæde for både beboerne og deres naboer. Det er penge, der ene og alene spares op af lejerne i de almene boliger. Og det er penge, der er betalt år ud og år ind med forventning om, at når man selv får brug for renovering, er der hjælp at hente.

Nu ønsker regeringen så at tage et stort milliardbeløb af lejernes opsparing til at betale for ghettoplanen. Det betyder faktisk, at man vil tømme fonden for penge indtil ind i 2030'erne og skyde tiltrængte renoveringer langt ud i en usikker fremtid. Også i Aarhus vil en lang række gode renoveringer og energiforbedringer blive sat på standby - selv om lejerne selv har sparet op.

Samfundsproblemer skal løses med samfundsmidler - ikke ved at tørre regningen af på de almene lejere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Annonce