Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Ser frem til næste års AGF-Walk

Søndag 28. juli var der i Skt. Lukas Kirke en FLOT AGF-andagt - nøjagtig som i 2018 - denne gang blot udenfor Skt. Lukas Kirke (den er i år under renovering), men lige så flot, roligt og værdigt som sidste år ….

Men i en kronik få dage efter langer Steen Ole Hedelund Jørgensen (SOHJ) voldsomt ud efter AGF og Skt. Lukas Kirkes sognepræst, Henrik H. Hansen, og gør alle os, der deltog (mange tusinde), til potentielle voldsmænd og brandstifter! Ja, SOHJ er da ikke forfatter og foredragsholder for ingenting med DEN fantasi! Jeg var som så mange andre til stede både i år og sidste år (og forhåbentlig mange år frem over) med min hustru, søn, svigerdatter og barnebarn på knap to år, og INGEN af os er hverken voldsmænd eller brandstiftere, ligesom ingen af de mange tusinde foran Skt. Lukas Kirke eller på Ceres Park – der kan muligvis findes et fjols eller to, men det kan der jo næsten overalt – ikke?

Jeg meldte mig UD af folkekirken engang i 1990'erne, bl.a. på grund af af de holdninger, som Steen Ole Hedelund Jørgensen fremkommer med, men jeg overvejer sandelig at melde mig IND i folkekirken igen, netop pga. de HOLDNINGER, sognepræsten ved Skt. Lukas Kirke fremkommer med, samt den hygge, varme og gode stemning, der var og er til stede der!

Foreløbig ser jeg/vi frem til næste års AGF-Walk og AGF-andagt - INDE i Skt. Lukas Kirke.

KSDH! (Kom Så De Hvide, red.)

Annonce
AGF's Aarhus Walk 28. juli 2019. Foto: Emil Føns Foldager
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce